Hlavní obsah

Škoda poprvé ukázala studii VisionS, předobraz velkého SUV

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po studiích VisionD (Rapid Spaceback) a VisionC (Superb III) Škoda přichází se studií nazvanou VisionS. Poslední písmenko napovídá, že půjde o nové až sedmimístné SUV. Studie se ve světové premiéře ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě, sériová verze pak v září v Paříži.

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS (2016)

Článek

Nové SUV, které bude mít podle neoficiálních zdrojů masku ve stylu třetí generace superbu, se bude vyrábět v Kvasinách. První fotografie automobilka zveřejní v průběhu letních prázdnin. Cena by se podle odhadů měla pohybovat od 600 tisíc korun. Menší sourozenec – VW Tiguan druhé generace – se v lednu začal prodávat, v Česku stojí s benzínovým motorem 1.4 TSI o výkonu 92 kW (125 k) rovných 560 900 korun.

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS (2016)

Nové škodovácké SUV bude postaveno na platformě MQB a vycházet bude z Volkswagenu Tiguan. Podobný model bude ve východočeských Kvasinách vyrábět rovněž Seat. Ten by měl dokonce s produkční verzí přijít už letos v březnu, tedy dříve než mladoboleslavská automobilka.

Škoda VisionS je i šestimístná, nabízí tři řady sedadel po dvou. Automobil je dlouhý 4,7 m, široký 1,91 m a vysoký 1,68 metru.

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS (2016)

Anketa

Škoda VisionS (studie) - oznámkujte vzhled jako ve škole
1
75,1 %
2
6,1 %
3
5,8 %
4
2,6 %
5
10,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9767 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám