Hlavní obsah

Nové velké SUV od Škody jezdí po Česku, maskuje se jako sněžný muž

Novinky, maž

Velké SUV se znakem Škody s názvem Kodiaq se ukáže už letos v produkční verzi. Stane se tak v září na pařížském autosalonu. Není divu, že Škoda finišuje s posledními testy. Po Česku můžete nový model zahlédnout v kabátě yetiho.

Foto: pro Novinky.cz Michal Špaček

Nová Škoda Kodiaq maskovaná v karoserii menšího modelu yeti, nafoceno tento týden v Praze.

Článek

Možná jste loni potkali na silnicích obřího yetiho. Na první pohled úplně normální verze, jakých po Česku jezdí tisíce, na ten druhý už podezřele jiné auto. Výborně zamaskované. Jde o takzvanou mulu - tedy auto se vzhledem nějakého již vyráběného modelu, pod jehož kabátem je ovšem technika připravovaného auta.

Hlavním rozlišovacím znakem v případě kodiaqu jsou obří vyboulené blatníky. Takové yeti normálně rozhodně nemá. Druhým poznávacím znakem je větší délka, respektive celkové rozměry.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Yeti na cestě do Minsku.

Nové SUV, které bude mít podle neoficiálních zdrojů masku ve stylu třetí generace superbu, se bude vyrábět v Kvasinách. První fotografie automobilka zveřejní v průběhu letních prázdnin. Cena by se podle odhadů měla pohybovat od 650 tisíc korun.

Nové škodovácké SUV bude postaveno na platformě MQB a vycházet bude z Volkswagenu Tiguan. Podobný model bude ve východočeských Kvasinách vyrábět rovněž Seat. Ten by měl dokonce s produkční verzí přijít už letos v březnu, tedy dříve než mladoboleslavská automobilka.

Foto: www.skoda-news.cz

Škoda Kodiaq (ilustrace)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám