Hlavní obsah

Budoucnost Ferrari má jméno Manifesto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilky velmi často vypisují vlastní designérské soutěže, kde sbírají nejen nápady od cizích designerů, ale i od obyčejných lidí, kteří mají určitý potenciál. I proto Ferrari vypisuje soutěž Ferrari Top Design School Challenge.

Vítězem soutěže 2016 Ferrari Top Design School Challenge je Ferrari ManifestoVideo: Ferrari

 
Článek

V uvedené soutěži ale nesoupeří profíci z řad odborných designérských studií. Tady se účastní studenti, nadšenci, soukromí designéři. A soutěž pro rok 2016 má své vítěze.

Porota složená z lidí pohybujících se ve Ferrari vybírala z mnoha návrhů. Lidé, jako jsou Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Rodolfo Gaffino Rossi, Andrea Militello, Nick Mason, Jay Kay, Flavio Manzoni, Aldo Colonnetti, Franco Cimatti nebo Nicola Boari nakonec vybrali jednoznačného vítěze. Jmenuje se Manifesto a je to koncept z ISD-Rubika ve Valenciennes.

Foto: Ferrari

Ferrari Manifesto

Porota ocenila hlavní cenou “Gran Premio Assoluto” model Manifesto pro komplexnost inovací návrhu, tedy nejen design karoserie, ale i zajímavou vizi otevírání „dveří“, interiéru a pohonu.

Foto: Ferrari

Ferrari Manifesto

Foto: Ferrari

Ferrari Manifesto

Foto: Ferrari

Ferrari Manifesto

Zvláštní cenu pak získal návrh FL od Romana Jegorova, ruského studenta německé Hochschule Pforzheim, který se ovšem nezabýval autem jako takovým.

Foto: Ferrari

Ferrari FL

Jeho studie se týká pouze interiéru – vztahem cestujících a jejich vozu, ergonomií a hlavně kvalitou materiálů a jejich použitím.

Zvláštní cenu si odnesl koncept interiéru Ferrari FLVideo: Ferrari

Třetí ohodnocení je “Premio Speciale”, tedy cena získaná internetovým hlasováním. Tu dostanou tři studenti z korejské Hongik University v Soulu. Jejich vůz Esfera je nejvíc reálný pro případnou budoucí realizaci a provoz.

Foto: Ferrari

Ferrari Esfera

Foto: Ferrari

Ferrari Esfera

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám