Hlavní obsah

Chevrolet Corvette jako elektromobil? Kultovní sporťák čekají velké změny

Chevrolet si nechal zaregistrovat označení E-Ray, které ponese některá z budoucích corvette. To znamená jediné – pod kapotu se stěhuje elektřina.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Stingray Concept z roku 2009

Článek

Chevroletu je jasné, že se současnou koncepcí Chevroletu Corvette nemůže v budoucnu uspět. A to jak před zákazníky, tak i před úřady. Snižování spotřeby i neustálé zvyšování výkonu aut si dost protiřečí a může to vyřešit pouze něco, jako je hybrid. Nasazení plug-in hybridního pohonu, tedy hybridu a možností dobíjení akumulátorů ze sítě, by mohlo zachránit tento skomírající druh auta.

Už dávno se hovořilo o tom, že by se auto stalo čtyřkolkou, kdy stejně jako dnes by zadní kola přenášela sílu spalovacího agregátu (dnes gigantický osmiválec), přední kola by poháněly elektromotory. Nově registrované jméno tak napovídá, že příklon k elektrice opravdu nastává. Pochybujeme, že by byl Chevrolet tak radikální, že by z corvetty byl čistý elektromobil, ale i tak bude změna radikální víc, než si myslíte.

V současné době totiž auto nese velkou hmotnost motoru vpředu. Už tu není moc místa na elektromotory, natož na jejich hmotnost. Může se tak stát, že se spalovací agregát přestěhuje na logičtější místo – doprostřed vozu za sedadla. Ale to se teprve uvidí. Každopádně si zapamatujte jméno Chevrolet E-Ray. Ještě o něm uslyšíte.

Na titulní fotografii si můžete prohlédnout koncept vozu Chevrolet Corvette Stingray z roku 2009. Inspiruje se automobilka tímto konceptem při návrhu nového elektromobilu? To ukáže až čas…

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám