Hlavní obsah

Stig z Top Gearu na Gamescomu představil Forzu Focus RS

Novinky, maž

Automobilky bojují o mediální pozornost i zájem potenciálních zákazníků různým způsobem. Ford kupříkladu povolal tajemného jezdce Stiga z pořadu Top Gear, aby uvedl nový Focus RS. Na herní výstavě Gamescom.

Foto: Ford

Forza Focus RS - speciální design představí Stig z Top Gearu

Článek

Ford na videoherní výstavě v Kolíně nad Rýnem ukázal Focus RS v edici Forza. Ta se liší pouze polepy na karoserii, které navrhli fanoušci videohry Forza. A co je patrně ještě zajímavější: na akci vůz přivezl tajemný Stig ze slavného televizního pořadu Top Gear, ze kterého před nedávnem odešly tři hlavní moderátorské hvězdy v čele s Jeremy Clarksonem.

Stig se během natáčení desítek epizod již několikrát vyměnil, obvykle když se prozradila jeho identita. Všichni stigové se profesionálně věnují motorsportu, v pořadu vystupují zásadně v bílém oblečení a s bílou helmou na hlavě.

Foto: Ford

Forza Focus RS

Focus RS je v nové generaci „čtyřkolka”. O pohon se stará celohliníkový čtyřválec o zdvihovém objemu 2,3 litru, který znáte třeba z nového mustangu. Ve Focusu RS byl přepracován – twin-scroll turbodmychadlo je větší, stejně jako mezichladič. Motor má výkon 350 koní (257 kW), točivý moment vrcholí hodnotou 440 Nm.

BEZ KOMENTÁŘE: Focus RS IIIVideo: Ford

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám