Hlavní obsah

Ve filmu Šílený Max: Zběsilá cesta hrají upravené české tatrovky

V australsko-americkém akčním filmu Šílený Max: Zběsilá cesta, který měl premiéru minulý týden, si zahrála i česká nákladní vozidla Tatra. Filmaři při natáčení použili nákladní auta, která jim před šesti lety prodal australský dealer kopřivnické automobilky. Že jde o tatrovky, ovšem lze poznat velmi obtížně, auta jsou totiž značně změněná.

Upoutávka na film Šílený Max: Zběsilá cestaVideo: Warner Bros. CZ

 
Článek

Kateřina Navarová z Tatry uvedla, že filmaři koupili tři vozidla. „Ve filmu jsou naše auta, ale natolik změněná, že jen opravdový odborník pozná, že jde o podvozek Tatra," řekla Navarová.

O tom, že tatry budou účinkovat ve snímku o šíleném Maxovi, podle ní zástupci automobilky předem nevěděli. „Podvozky Tatra jsou ale obecně u filmu oblíbené pro schopnost jet velkou rychlostí v těžkém terénu," řekla Navarová. Filmové společnosti si podle ní vozy od sebe navzájem kupují a pak třeba vyměňují nástavby.

Navarová doplnila, že řidičům filmařů, kteří si tatrovky před šesti lety koupili, tehdy dával školení závodní jezdec Tomáš Tomeček. Ten patří mezi nejzkušenější české piloty kamionů v dálkových rallye, v posledních pěti letech startoval v soutěži Africa Eco Race, která vede po stopách původního Dakaru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám