Hlavní obsah

Hyundai svolává v USA a Kanadě do servisů přes čtvrt milionů aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai svolává ve Spojených státech a Kanadě do servisů zhruba 263 000 vozů kvůli problému s posilovačem řízení. Firma v souvislosti s tímto problémem neinformovala o žádných nehodách či zraněních, napsala agentura AP.

Foto: Hyundai

Hyundai Elantra (2013)

Článek

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) uvedl, že ve svolávaných vozech může za určitých okolností nastat výpadek posilovače řízení zvyšující nebezpečí nehody.

Opatření se týká téměř 205 000 vozů ve Spojených státech a dalších zhruba 58 000 vozů v Kanadě. Zahrnuje modely Elantra a Elantra Touring.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou společností Kia tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Společnost Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám