Hlavní obsah

Bentley ukáže své první SUV ještě letos, jmenuje se Bentayga

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské Bentley oficiálně potvrdilo, že své první sportovně-užitkové vozidlo ukáže ještě letos. Prodej Bentley Bentayga bude zahájen zkraje příštího roku, objednat si ho – za dosud neznámou cenu – můžete již nyní.

BEZ KOMENTÁŘE: Bentley BentaygaVideo: Bentley

 
Článek

Název nového modelu Bentley působí zvláštně. Automobilka nový model pojmenovala po hoře Rogue Bentayga na Kanárských ostrovech. Zvolené jméno také kombinuje název automobilky a tajgu, tedy severský jehličnatý les.

„Bentayga je jméno, které vyjadřuje, že naše SUV dokáže lépe než jeho konkurenti spojit nejvyšší automobilový luxus s výjimečnou výkonností a tyto vlastnosti přenést do zcela nových prostředí,“ uvedl Wolfgang Dürheimer, výkonný ředitel Bentley Motors.

Nový Bentley Bentayga se představí koncem roku 2015 a do prodeje vstoupí v roce 2016.  Cenu zatím automobilka nesdělila, zatím neznámé jsou i technické parametry.

Zatím není ani zřejmé, zda se toto SUV bude částečně vyrábět na Slovensku v závodě koncernu Volkswagen v Bratislavě, přičemž finální montáž by probíhala v Crewe ve Velké Británii. Jakékoli jiné označení než „Made in United Kingdom“ by totiž zákaznici neakceptovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám