Hlavní obsah

V Kvasinách už se vyrábí Superb III, zatím v ověřovací sérii

Novinky, Martin Žemlička

O uplynulém víkendu se poprvé v závodě Škoda v Kvasinách začal vyrábět nový superb, uvedl pro Novinky.cz dobře informovaný zdroj. Šlo o první ověřovací sérii, celkem se během příštích dvou měsíců vyrobí deset kusů superbu třetí generace.

Foto: Škoda Auto

Výroba stávající omlazené Škody Superb v závodě Kvasiny. Třetí generace bude vypadat úplně jinak.

Článek

Náročnost sériové výroby moderních automobilů nejlépe dokládá fakt, že nový superb se začne vyrábět příští rok a světovou premiéru bude mít až v březnu 2015 na ženevském autosalonu. Už nyní ale na výrobních linkách „jede” ověřovací série, takže vedle stávajícího superbu tak na linkách v Kvasinách probíhá kusová výroba třetí generace, postavené na modulární platformě MQB.

Zatím zde zaměstnanci vyrobili čtyři kusy v rámci ověřovací série, ta potrvá ještě v srpnu a v září. Vyrobené vozy budou testovat technici z Česany, samotná výroba také hodně napoví o připravenosti linky na nultou a pozdější „ostrou” sériovou výrobu nejluxusnějšího modelu s logem Škoda.

Nejprve se představí karosářská verze liftback, později přijde i praktičtější kombi. Nová generace superbu už nebude mít patentované otevírání TwinDoor  (zadní víko šlo otevírat buď celé, nebo bez prosklení jako u sedanu). Jak Novinky.cz jako první zjistily už dříve, nový superb bude první škodovkou s adaptivními tlumiči. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám