Hlavní obsah

Alfa Romeo uvede 4C v limitované verzi Launch Edition

Novinky, maž

Malý sporťák od Alfy Romeo se na ženevském autosalonu předvedl v limitované edici. Výrobce bude mít v autosalonech pouhých tisíc kusů modelu 4C Launch Edition, vyrábět se ale 4C bude samozřejmě i v normálním provedení.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Launch Edition (2013)

Článek

O pohon zadních kol dvoumístného kupé se stará celohliníkový zážehový přeplňovaný čtyřválec 1750 Turbo s přímým vstřikem paliva a výkonem 240 koní a 350 Nm. Díky hmotnosti pouhých 960 kilogramů je malá Alfa Romeo 4C dost mrštná – „stovku“ zvládne za 4,5 s a jede 250 km/h.

Bohužel, v nabídce bude chybět manuální převodovka, motor je vždy spojen výhradně se dvouspojkovou automatickou převodovkou TCT. Základem jsou osmnáctipalcová kola, v nabídce příplatkové výbavy budou i „devatenáctky“. Potěšitelné je, že elektronická stabilizace je u tohoto rovné čtyři metry dlouhého, přesně dva metry širokého a 1180 mm vysokého auta, plně vypínatelná.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Launch Edition (2013)

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Launch Edition (2013)

Alfa Romeo 4C Launch Edition se bude vyrábět výhradně v bílém provedení karoserie. Automobilka plánuje vyrobit tisícovku kusů, přičemž polovina půjde do USA, 400 aut se prodá v Evropě. Cena je stanovena na šedesát tisíc eur, tj. zhruba 1,5 miliónu korun.

V roce 2014 by Alfa ráda produkovala 2500 kusů 4C ročně, hovoří se i o ryze sportovní a rovněž otevřené verzi.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Launch Edition (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám