Hlavní obsah

Bentley Mulsanne dostane nové prvky luxusní výbavy

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley Mulsanne je vlajkovou lodí britské automobilky. Na ženevském autosalonu se letos neukáže nový model, přesto má Bentley co vystavovat - v nabídce se objevují přepracované prvky výbavy a některé nové luxusní vymoženosti.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne

Článek

Vzhledem k tomu, že Bentley pro mulsanne nabízí pouze nové prvky výbavy a pakety, nelze mluvit ani o faceliftu. Jde o doplnění nabídky komfortních prvků. Aktuální paket Comfort Specification zahrnuje nové opěrky hlavy s manuálně nastavitelnými bočními polštáři. V nabídce jsou i s volně loženými polštáři s náplní z kachního peří.

Novinkou jsou dále úložné, kůží potažené schránky v loketních opěrkách zadních dveří (vejde se sem například mobilní telefon). Nové jsou i neprůsvitné závěsy pro zadní okno a boční okna; díky nim nebude vidět do vozu. Rolety se stahují či vytahují po stisknutí příslušného tlačítka.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne

Zadní stolky jsou nově navrženy pro iPad a bezdrátovou klávesnici. Nové jsou i dva osmipalcové LCD displeje v opěrkách hlavy, ty jsou doplněné pevným diskem (20 GB) a mají také integrovaný přehrávač DVD. Nechybí ani wi-fi router pro připojení k internetu (až osm koncových přístrojů). Anténa je umístěna ve víku zavazadlového prostoru (mimo ocelový rám vozidla) a údajně tak poskytuje lepší signál.

Nově si k autu zákazník může objednat i sadu ručně vyráběných kufrů od italské firmy Schedoni.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne má nově stolky navržené pro iPady. Nové jsou i dva osmipalcové LCD displeje v opěrkách hlavy.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne

Ručně montovaný motor

O pohon vozu se stará ručně montovaný osmiválec, jehož zdvihový objem je 6,7 litru. Motor produkuje největší výkon 500 koní a mamutí točivý moment 1000 Nm. O zrychlení 0-100 km/h v případě luxusního sedanu tolik nejde, nicméně hodnota 5,3 s je na úrovni sportovních aut. Nejvyšší rychlost modelu Mulsanne činí 296 km/h a spotřeba paliva dosahuje 16,9 litru na 100 kilometrů.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Diamond Jubilee (2012)

Zajímavostí je, že zákazník má na výběr z dvou desítek koberců a koženého čalounění. Automobil dlouhý 5575 mm a vážící 2,6 tuny se začal vyrábět v roce 2010 a prodává se za zhruba devět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám