Hlavní obsah

Honda v Detroitu ukázala další verzi konceptu supersportovního NSX

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejné místo, jen o rok později. Japonská Honda na prknech detroitského autosalonu ukázala, jak moc pokročila s přípravou svého supersportu NSX. Design exteriéru se změnil jen málo, poprvé bylo možné shlédnout také interiér.

Foto: Honda

Honda NSX (koncept, 2013)

Článek

Exteriér konceptu NSX, mnohým připomínající Audi R8, se oproti loňsku příliš  nezměnil. Při bližším pohledu se dá zjistit, že mírně změněná je přední maska a vzadu přibyl difuzor. [celá zpráva]

Vůbec poprvé nechala Honda nahlédnout do černo-červeného interiéru, který vypadá hodně „sériově“. Vévodí mu tříramenný volant a špičkové sportovní sedačky s velkým bočním vedením. Mimochodem, Honda tento koncept ukáže i v Evropě, konkrétně v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: Honda

Honda NSX (koncept, 2013)

Foto: Honda

Honda NSX (koncept, 2013)

Převodovka bude dvouspojková, a tudíž pouze automatická. Poháněna budou díky hybridnímu systému všechna čtyři kola, ovšem na přední nápravu putuje výhradně točivý moment od elektromotoru, zatímco zadní kola roztáčí benzínový agregát. Půjde o uprostřed umístěný šestiválec s přímým vstřikováním paliva. Jaký bude výkon, zatím nebylo řečeno a vzhledem k tomu, že sériová verze je v nedohledu, možná to ještě netuší ani tvůrci NSX.

Foto: Honda

Honda NSX (koncept, 2013)

Jak bylo oznámeno před rokem, novou Hondu NSX vyvíjí tým společnosti Honda R Americas sídlící v kalifornském Los Angeles a ve městě Raymond v Ohiu. Nová Honda NSX se bude vyrábět v novém výrobním závodě v centrálním Ohiu.

Foto: Honda

Honda poprvé ukázala také interiér nového NSX.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám