Hlavní obsah

Nissan GT-R v okruhovém závodu s Aprilií RSV4

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký importér italských motocyklů Aprilia se pokusil odpovědět na klasickou otázku: bude na okruhu rychlejší motorka nebo auto? Proti sobě se tak na americkém okruhu v Monticellu postavil Nissan GT-R a Aprilia RSV4.

Článek

Klasická otázka, zda je rychlejší motorka nebo auto, je ale špatně položená. Vždy totiž záleží na řidiči, profilu trati, adhezních podmínkách a v neposlední řadě na samotném autu, respektive motorce.

Americké zastoupení italské Aprilie vyzvalo na okruhu Nissan GT-R. Aprilia RSV4 má výkon 177 koní a váhu 179 kg, GT-R modelový rok 2010 má výkon 485 koní (530 k má až modelový rok 2012) a hmotnost 1740 kilogramů. Poměr hmotnosti k výkonu tak má výrazně lepší motorka (1,01 kilogramu připadá na jednoho koně výkonu vs. 3,2 kg/k).

Na působivém videu je vidět, jak je jízda vyrovnaná, auto má navrch v zatáčkách, motorka zase na rovinkách. Jak celý závod dopadl, uvidíte na souvisejícím videu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám