Hlavní obsah

Škoda nečekaně představila nástupce Octavie Tour

Novinky, Martin Žemlička

Tohle čekal málokdo, Škoda druhý den pařížského autosalonu ukázala první fotografie nástupce Octavie Tour. Automobil vypadá stejně jako Octavia druhé generace před faceliftem. Jiné jsou motory i sériová výbava. Objednávat lze nový model již nyní.

Článek

V nabídce je liftback i kombi. V závislosti na konkrétním trhu budou nabízeny tři motorizace, všechny s ručně řazenou pětistupňovou převodovkou. Na trzích EU budou mít tyto vozy pod kapotou benzínové motory o objemu 1.4 litru a výkonu 59 kW a 1.6 litru o výkonu 75 kW. Na trhy mimo EU se vedle zážehového agregátu o objemu 1.6 litru a výkonu 75 kW navíc dostane i vznětový motor: 2.0 TDI se vstřikováním common-rail s výkonem 81 kW. V České republice bude k dispozici pouze motorizace 1.6 75 kW, vznětový motor není k dispozici, protože Octavia Tour II by brala zákazníky současné Octavii.

Foto: maž, Novinky

Škoda Octavia Tour

Octavia Tour druhé generace má následující sériovou výbavu: airbagy řidiče a spolujezdce, ABS, centrální zamykání, elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka, čtyřramenný volant a výškově nastavitelné sedadlo řidiče. Základní cena modelu Octavia Tour ve verzi liftback činí 282 500 korun a 312 500 korun si Škoda účtuje za praktičtější verzi kombi. Novou Octavii Tour lze objednat již nyní.

Škoda podle zákulisních informací pracuje i na novém levném voze s pracovním označením A-Entry [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám