Hlavní obsah

Suzuki Alto: pátý model se začíná prodávat v Česku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České zastoupení japonské automobilky Suzuki začalo prodávat pátou modelovou řadu. Nový vůz s názvem Alto je nejmenším modelem v nabídce. Měří tři a půl metru a dodává se výhradně s benzínovým tříválcem. Cena začíná těsně pod 200 tisíci korunami.

Článek

První generace Suzuki Alto byla v Japonsku představena v roce 1979, ale v Evropě se prodával jenom na sedmi silných trzích. V Česku jde o méně známý model.

Rozměry vozu jsou následující: délka 3 500 mm, šířka 1 600 mm, výška 1 470 mm a rozvor náprav 2 360 mm. Na podvozku je vepředu použit McPherson, vzadu tuhá náprava.

Nové Alto pohání tříválcový zážehový motor o objemu 1,0 l, využívaný i v modelu Splash. Pohonná jednotka má nejvyšší výkon 50 kW a točivý moment 90 Nm. Spotřeba paliva je v kombinovaném režimu 4,4 l/100 km. Vůz disponuje manuální pětistupňovou převodovkou.

Na českém trhu bude Suzuki Alto prozatím nabízeno pouze ve specifikaci GL/AC obsahující například čtyři airbagy, ABS EBD, klimatizaci, elektrické ovládání oken a centrální zamykání s dálkovým ovládáním. Zaváděcí cena byla stanovena na 189 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám