Hlavní obsah

BMW potvrdilo, že plánuje auta s předním pohonem

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW proslavil pohon zadních kol. Nyní je jasné, že se v nabídce objeví i vozidla s poháněnou přední nápravou. Půjde však pouze o malé modely, současné modelové řady se to nikterak nedotkne.

Foto: maž, Novinky

BMW 116d

Článek

Norbert Reithofer, výkonný ředitel BMW, potvrdil, že mnichovská automobilka má v plánu přijít s novými malými modely, jenž budou mít pohon předních kol. Půjde o podobnou podvozkovou platformu, jakou nabízí současná Mini (jenž BMW vlastní).

Šlo by o v současné době nejrozšířenější koncepci „vše vepředu“ - tedy motor umístěný vpředu a pohon předních kol. Všechny vozy BMW doposud měly poháněná buď všechna čtyři kola nebo pouze zadní.

Důvody, proč se k tomuto řešení BMW uchyluje, mohou být hned tři. Jednak je to odpověď na malá luxusní auta typu Audi A1, po nichž roste poptávka. Zadruhé je koncepce s pohonem předních kol technicky jednodušší a zatřetí automobilka potřebuje snižovat emise CO2 - a k tomu jí dopomohou právě malá auta.

Současné modelové řady 1, 3, 5, 6 a 7 by se tato inovace neměla nikterak dotknout - bude jako doposud nabízena buď jako 4x4 nebo s pohonem zadních kol.

Reklama

Výběr článků

Načítám