Hlavní obsah

Volkswagen po 15 letech představil novou generaci rodinného Sharanu

Novinky, Martin Žemlička

Volkswagen v Ženevě představil také druhou generaci sedmimístného modelu Sharan. Novinka byla na rozdíl od minulé generace vyvíjena bez výpomoci Fordu. V Česku se Sharan začne prodávat v září.

Článek

Sharan je svébytným modelem, jenž využívá technologické základny koncernu Volkswagen – nemálo prvků z Sharanu najdete i v Passatu. Minulá generace, představená v roce 1995 měla technický základ totožný s Fordem Galaxy a prodávala se i s logem Seat pod označením Alhambra.

K dispozici budou čtyři motory - dva benzínové a dva vznětové. Benzínové agregáty budou mít výkon 150 a 200 koní, turbodiesely zastupují dva čtyřválce se vstřikováním common-rail a výkony 140 nebo 170 koní.

Sharanu nechybí komfortní prvky - elektricky ovladatelná panoramatická posuvná střecha,  třízónová klimatizace či bi-xenonové světlomety.  Sharan s motorem 2.0 TDI (140 k) bude k dispozici také v provedení 4Motion s pohonem všech kol. Novinkou pro Sharan je příplatkový adaptivní podvozek DCC se systémem regulujícím světlou výšku vozu.

Nový Sharan bude na český trh uveden v září letošního roku, jeho cena nebyla zatím stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám