Hlavní obsah

Lexus přichází s lakem odolným proti poškrábání

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota oznámila, že vyvinula čirý lak se schopností automatické obnovy, který je odolný vůči povrchovým škrábancům například od kartáčů mycí linky nebo závistivých sousedů. Konec škrábanců na autech je však stále v nedohlednu, protože i tento speciální lak lze podle Toyoty zničit. Je to ale složitější.

Článek

Na rozdíl od běžného čirého laku je nově vyvinutý lak odolnější vůči poškození a dokonce se v případě deformace dokáže automaticky obnovit. Kromě toho nevyžaduje žádnou speciální údržbu, neztrácí svůj původní lesk kvůli povrchovým škrábancům a napomáhá vozu zachovat si svoji původní barvu a lesk. Podle Toyoty lze ovšem samotný lak se schopností obnovy zcela zničit, a pak celý proces "vyléčení" barvy nefunguje.

Nový lak obsahuje složku, která podporuje užší spojení molekul, což se projevuje hustší strukturou laku. Výsledný lak je proto pružnější, je méně náchylný k poškození a lépe odolává působení světla i kyselin. Zatím je tento lak k dispozici pro Lexus LS, který byl představen na frankfurtském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám