Hlavní obsah

Nejdražší Alfa Romeo míří i do Česka, k mání jsou tři kusy

Novinky, Martin Žemlička

Nejdražší Alfa Romeo 8C Spider míří i do České republiky. Nabízí se jako kupé nebo v otevřené verzi. Kupé, jehož se vyrobilo pouhých 500 kusů už je vyprodané, nyní se ale začíná prodávat roadster - opět je k mání pouhých 500 vozů. Celé tři kusy tohoto výjimečného roadsteru se dostanou k českým dealerům, cena se pohybuje kolem 5,2 miliónů korun.

Článek

Jméno Alfa Romeo 8C je známo mezi příznivci sportovních aut již od třicátých let. Svůj první osmiválcový motor zařadila Alfa Romeo do nabídky v roce 1925, nicméně na motor s označením 8C si svět počkal do roku 1931, kdy byl představen na závodech Mille Miglia.

Alfa Romeo 8C Spider byl navržen centrem Alfa Romeo Centro Stile. Jeho karosérie je tvořena karbonovými vlákny. Alfa Romeo 8C Spider je vybaven osmiválcem o objemu 4,7 l, výkonu 450 koní původem z Maserati a šestirychlostní sekvenční převodovkou.

Nejvyšší rychlost této Alfy činí 290 km/h, zrychlení 0-100 km/h zvládne roadster za 4,4 vteřiny. Do Česka zamíří dokonce tři Alfy Romeo 8C Spider, žádná zatím nemá majitele. Prodejní cena v přepočtu činí 5,2 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám