Hlavní obsah

Zběsilá úprava: Citroën 2CV dostal motor z Ferrari F355

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nacpat do malého auta motor ze sporťáku není zase tak originální nápad, výsledek ale většinou stojí za to. Obvykle nenápadné přibližovadlo dovede na silnici ujet většině aut. V Itálii namontovali do Citroënu 2CV, tedy legendární "Kachny", motor z Ferrari F355 a výsledek stojí za to.

Článek

Umístit velký osmiválec do malého auta samozřejmě nebylo vůbec jednoduché, své místo nakonec motor našel v zadní části „Kachny“. Patřičnými úpravami následně prošel i podvozek a brzdová soustava, která na tak velký výkon (375 koní) pochopitelně nebyla dimenzována. Jiná jsou i litá kola s logem Ferrari. Osmiválec produkuje kromě velkého výkonu také skvělý ostrý zvuk (viz video).

Zcela jiný je i interiér, který má některé prvky z Ferrari F355, například přední sedačky, volant nebo výdechy větrání.

Ferrari F355 se vyrábělo od května 1994 do roku 1999. Osmiválec dovolil vozu zrychlit z klidu na 100 km/h za 4,7 vteřiny a rozjet se až na 295 km/h. Motor s objemem 3,5 litru disponoval největším výkonem 375 koní.

Celá úprava přišla na 180 tisíc euro, tedy zhruba 4 860 000 korun. Jde tedy o suverénně nejdražší Citroën 2CV všech dob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám