Hlavní obsah

Útočníci zmlátili místopředsedu KSČM Dolejše

Právo, Novinky, ČTK, Petr Janiš
PRAHA

Neznámí útočníci v noci na středu napadli a zbili v Praze poblíž parlamentu místopředsedu KSČM Jiřího Dolejše. Ve Sněmovně to ve středu dopoledne řekl šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik. Podle policie Dolejše napadli tři muži ve věku 30 až 32 let. Dolejš byl po schůzi Sněmovny u stanice metra povalen na zem a útočníci do něj se slovy ty hnusnej komunisto měli deset minut kopat.

Článek

"Tři muži oblečeni do bílých triček napadli pana poslance nejdříve slovně, poté také fyzicky. Motivem byla mimo jiné i politická příslušnost. Útočníci mu způsobili zranění, kvůli kterým následně vyhledal lékařské ošetření," řekla ve středu Novinkám pražská policejní mluvčí Eva Miklíková. Původní informace policie hovořila o tom, že byl poslanec napaden už v noci na úterý, později byla informace upřesněna.

"Byl napaden u stanice metra několika muži, napadení bylo cílené, počkali si na něj. Byl povalen na zem a zhruba deset minut se slovy ty hnusnej komunisto do něj útočníci kopali," informoval Kováčik. Dodal, že s Dolejšem mluvil dnes ráno. Není ale podle něj "v obličeji příliš k poznání". "Je v péči lékařů a událost vyšetřuje policie," řekl.

Kováčik poznamenal, že bude-li společnost tolerovat i nadále například výrobu a distribuci triček s nápisem zabij komunistu, posílíš mír, "možná dnes bude přepadem Dolejš nebo třeba Kováčik, zítra již to může být třeba Hašek, (Michal, předseda poslanců ČSSD) a pozítří to může být obecně jakýkoli politik".

"Byl surově napaden a zbit jeden z nás politiků, kandidátů do Poslanecké sněmovny, vrcholových politiků v této zemi, byl surově napaden člen poslaneckého klubu KSČM," dodal Kováčik.

Incident nezachytily ani kamery městského kamerového systému. Podle policie byly v momentě napadení natočeny jiným směrem.

Případem se zabývají pražští kriminalisté. Policisté událost zatím prošetřují jako podezření z násilí proti skupině osob a jednotlivci a výtržnictví. "Nyní se čeká na lékařskou zprávu, která by mohla šetření rozšířit či změnit na úmyslné ublížení na zdraví," doplnila mluvčí.

Vzhledem k velkému množství příspěvků, které porušují pravidla, byla diskuze zrušena. Slušným čtenářům se tímto omlouváme.

Reklama

Výběr článků

Načítám