Hlavní obsah

Vzkříšení Lamb přijedou zahrát do Prahy

Novinky, olk

Po pětileté odmlce se opětovně dalo dohromady britské duo Lamb a vyráží na evropské turné, při němž se podívá také do Prahy. Předposlední červencový den vystoupí zpěvačka Lou Rhodesová a Andy Barlow se svou směsicí trip-hopu, elektroniky a jazzu v Lucerna Music Baru.

Článek

Britské duo Lamb z Manchasteru se dalo dohromady už v roce 1996. Už od začátku ho tvoří zpěvačka Lou Rhodesová a producent Andy Barlow. Za dobu své kariéry vydali čtyři studiová alba a v roce 2004 oznámili rozpad kapely. Oba se vydali na sólové dráhy, přičemž Lou Rohodesová s velkým ohlasem vystoupila například na slovenském festivalu Pohoda.

Mezi nejznámější skladby Lamb patří snivá Gabriel, která figurovala i v několika reklamních spotech. Skladba však nevystihuje široké hudební zaměření kapely, které trip-hop obohacuje o elektroniku, drum'n'bass, prvky chilloutu, acid jazzu a dalších směrů. Základem emotivních skladeb kapely je mimo senzitivních hudebních kompozic především unikátní hlas Lou Rohodesové, který dává skladbám hloubku i dokonalou atmosféru.

Ze čtyř studiových alb Lamb asi největší pozdvižení vyvolalo hned první album z roku 1996 nazvané stejně jako skupina a na něm zejména skladba Gorecki. V roce 1999 vyšla druhá deska Fear of Fours se zásadními skladbami jako Little Things nebo Bonfire.

Rok 2001 byl pro duo Lamb přelomovým, kapela v něm vydala mnoha kritiky oceňované album What Sound s výše zmíněnou skladbou Gabriel a dalšími přelomovými jako Sweethearth. Posledním počinem dua bylo album Between Darkness and Wonder z roku 2003, které přineslo mnoho experimentálních skladeb jako Darkness nebo emotivních jako Stronger.

Znovuoživení Lamb vystoupí poprvé v České republice v Lucerna Music Baru v Praze 30. července od 20 hodin. Po červnovém Planet Festivalu s Klaxons, Orbital a červencových Yeah Yeah Yeahs se tak budeme moci těšit na další hudební lahůdku.

Reklama

Související témata:

Související články

Yeah Yeah Yeahs přijedou poprvé do Prahy

Dlouho očekávaná newyorská alternativní kapela Yeah Yeah Yeahs přijede poprvé do České republiky a 1. července vystoupí v pražském klubu Roxy se třetím...

Výběr článků

Načítám