Hlavní obsah

Yeah Yeah Yeahs přijedou poprvé do Prahy

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaná newyorská alternativní kapela Yeah Yeah Yeahs přijede poprvé do České republiky a 1. července vystoupí v pražském klubu Roxy se třetím studiovým albem It's Blitz!, které navazuje na veleúspěšné předchozí desky plné punku, indie a křiklavých ženských vokálů.

Článek

Newyorské trio Yeah Yeah Yeahs se dalo dohromady v roce 2000 a tvoří ji charismatická zpěvačka Karen O, kytarista Nick Zinner a bubeník Brian Chase. Revoluce pod zkratkou YYY přišla v roce 2003, kdy se po předchozím pětiskladbovém EP objevil na desce Fever To Tell na hudební scéně dlouho neslýchaný zvuk. Album plné punku, rocku, rock’n’rollu, hutných kytar a výborného silného ukřičeného ženského zpěvu také dostalo zlatou desku v USA i Velké Británii.

VIDEO: Skladba Zero živě z nové desky It's Blitz!

Recenze světových kritiků pěly stejně velkou chválu i na druhou studiovou desku Show Your Bones z roku 2006. Z ní se sice už částečně vytratila hrubost, syrovost a prvotní kouzlo, ale zase nabídla hudebně propracovanější základ, větší položení do kytar a chvílemi do melodičtějšího zpěvu. Nechybělo experimentování jak se zvukem, tak zpěvem, a deska tak může nabídnout opravdu velmi různorodé skladby.

FOTO: Obal posledního studiového alba It's Blitz!

Třetí studiové album It's Blitz! vydané v České republice na začátku dubna 2009 se od předchozích odlišuje především použitím syntetizátorů a celkově většího množství elektroniky, což kapelu posunuje trochu dále od toho tolik výjimečného prvotního zvuku. I přesto deska obsahuje několik silných skladeb jako úvodní Zero, baladickou Skeletons, rock’n’rollovou Dull Life, filmovou Runaway, a závěrečnou snivou Little Shadow.

Poprvé vystoupí Yeah Yeah Yeahs v České republice už 1. července v pražském klubu Roxy. Vstupenky za 400 korun jsou k zakoupení v běžných předprodejích.

Ukázky z alb Yeah Yeah Yeahs si poslechněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám