Hlavní obsah

Z anorektičky fitness trenérkou

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetiletá studentka biochemie Athina Crilleyová trpěla od třinácti let anorexií. Její stav byl tak vážný, že v nejhorším období dívka vážila pouhých 35 kilogramů. Ačkoliv prodělala pět ozdravných pobytů v nemocnici, k definitivnímu vyléčení jí pomohlo až studium na vysoké škole, které se jí stalo motivací pro uzdravení. Nyní dívka dokončuje poslední ročník, stala se osobní trenérkou a svým příběhem inspiruje další ženy v boji proti této duševní nemoci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Anorektička vážící 35 kg po sedmi letech přibrala a stala se z ní fitness trenérkaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Athinina porucha příjmu potravy začala poměrně nenápadně, když se dívka ve třinácti letech rozhodla shodit pár nadbytečných kil (tehdy vážila lehce přes 60 kilogramů). Omezený jídelníček v kombinaci se cvičením měl požadované účinky a Athina začala hubnout. Motivace ke štíhlé postavě se ale postupně vymkla kontrole a dívka začala trpět anorexií.

Z původní hmotnosti se dostala až na váhu 35 kilogramů a její život doslova visel na vlásku. „Denně jsem cvičila dvě hodiny a přijímala pouze 400 kalorií. První jídlo jsem jedla až po sedmé hodině večer,“ uvedla Athina Crilleyová pro Mirror. První etapa hubnutí netrvala ani pět měsíců, rodiče posléze Ahinu poslali do nemocnice.

V nemocnici ji nutili jíst dva tisíce kalorií denně, což byl pro dívku velký šok. Po zlepšení váhy byla propuštěna domů, kde se ale vždy nakonec vrátila ke svým stravovacím návykům. Tento proces se opakoval celkem pětkrát během sedmi let, než se Athina rozhodla pomoci si sama.

Důvodem bylo studium na vysoké škole, které ji naplňovalo, ale zároveň se mu kvůli svému stavu nemohla věnovat naplno. Rozhodla se proto vytvořit si vlastní plán, během kterého do své stravy postupně přidávala další a další dávky jídla. Tímto pomalým procesem se dostala až na hodnotu doporučených dvou tisíc kalorií. Po dosažení této hodnoty se rozhodla zakomponovat i cvičení, a to zejména zvedání těžkých vah, aby nabrala novou svalovou hmotu, kterou ztratila během svého anorektického období.

Nyní dokončuje vysokou školu a svět bodybuildingu ji pohltil tak, že se rozhodla stát osobní trenérkou. Její příběh obletěl celý internet a mnohým lidem slouží jako motivace. „Během své léčby jsem zažila mnoho vzestupů i pádů a občas jsem si myslela, že se z toho kolotoče nedostanu. Je ale důležité si uvědomit, že nikdo jiný vám nepomůže, všechno je to ve vaší hlavě a opravdu to jde změnit,“ radí Athina Crilleyová.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám