Hlavní obsah

Vlašské ořechy zbystřují a zrychlují paměť

Ořechy jsou všeobecně pro naše zdraví velmi přínosné. Prospívají nervové soustavě, zlepšují kardiovaskulární činnost, snižují cholesterol, obsahují zdravé tuky, vitamíny, také hořčík, zinek a proteiny a také zbystřují myšlení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už od doby bronzové roste ve střední Evropě ořešák královský, jehož semena známe jako vlašské ořechy. Jádra těchto peckovic jsou skutečným pokladem v naší kuchyni. Jsou totiž tak zdravá, že se právem označují jako supermani mezi potravinami.

Kromě toho, že chrání člověka před rakovinou, stárnutím a degeneracemi všech orgánů, prospívají především nervové soustavě. Člověk konzumující denně hrst vlašáků má i mnohem bystřejší a rychlejší myšlení.

„Kognitivní funkce u dospělých osob konzumujících vlašské ořechy – bez ohledu na věk, pohlaví či etnikum – jsou lepší než u těch, kteří vlašské ořechy nejedí vůbec,“ tvrdí autoři z University of California v Los Angeles.

Výzkum doktorky Lenore Arabové a jejích kolegů přispívá k řadě důkazů, podle nichž konzumace vlašských ořechů chrání člověka před degenerací paměti a myšlení a může být prevencí Alzheimerovy choroby.

Vlašské ořechy jsou velmi bohaté na řadu antioxidantů, jimž je připisován výjimečně silný – blahodárný – účinek na lidské zdraví. Navíc obsahují také vitamíny a minerály a velmi zdravé rostlinné oleje – zvláště alfa linolenovou kyselinu ze skupiny omega-3 mastných kyselin.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám