Hlavní obsah

Tři týdny pila jen ovocné šťávy a vodu, nyní bojuje o život v nemocnici

Novinky, das

Čtyřicetiletá žena z Izraele skončila v nemocnici s těžkou podvýživou a poškozením mozku, a to na základě diety, kterou jí doporučil léčitel. Tři týdny pila jen vodu a ovocné šťávy. Podle listu The Times of Israel nyní lékaři bojují o její život.

Foto: Profimedia.cz

Pít dlouhodobě pouze ovocné šťávy a vodu může být nebezpečné.

Článek

Žena se do nemocnice v Tel Hashomeru dostala ve velmi vážném stavu. Podle nejbližších na základě doporučení léčitele absolvovala třítýdenní očistu organismu, kdy směla pít pouze vodu a ovocné šťávy. V důsledku takto drastické diety u ní ale došlo k těžké nerovnováze soli a podvýživě.

Při hospitalizaci tak žena vážila pouhých 40 kilogramů a její tělo bylo ve velmi špatném stavu. Podle lékařů u ní došlo kromě podvýživy i k velmi závažnému poškození mozku.

Odborníci proto varují všechny ženy, které uvažují o jakémkoliv způsobu očisty organismu, aby k těmto doporučení přistupovaly s rozvahou a vyhnuly se pokud možno všem drastickým formám.

Očista organismu by neměla být o hladovění

Při očistě organismu by mělo docházet jen k odlehčení jídelníčku a vynechání některých potravin, jako jsou maso, průmyslově zpracované potraviny, sladkosti apod. Jde o to, aby došlo k odlehčení ledvin, jater, srdce a v podstatě celého organismu.

Nicméně nikdy by nemělo docházet k hladovění v kombinaci s pitím vody. Naopak je zapotřebí do odlehčeného jídelníčku zařadit lehce stravitelné potraviny bohaté na vitaminy, vlákninu a minerální látky.

Přestože je zapotřebí přijímat i dostatek tekutin, ani s nimi se to nesmí přehánět, aby nedocházelo k přetížení ledvin. Odborníci proto doporučují pít 2,5 litru tekutin, tedy přibližně dvě deci každou hodinu, kromě období spánku.

Správná detoxikace tělu může skutečně prospět, jen je zapotřebí vyhnout se všem extrémům a přihlédnout i k celkovému životnímu stylu.

Reklama

Související články

Skryté nástrahy populárních diet

Plavková sezona se nezadržitelně blíží, a pokud ji chcete stihnout v té nejlepší formě, musíte začít s přípravou již nyní. Přemýšlíte-li nad nějakou dietou,...

Jak zkrotit vlčí hlad

Vlčí hlad neboli nutkavé večerní nájezdy na lednici či špajz, kdy člověk sní doslova vše, co se mu dostane pod ruce, obvykle souvisí s nepravidelným...

Výběr článků

Načítám