Hlavní obsah

Trápila ji velká prsa. Dnes je šťastná, že si je nechala zmenšit a vytvarovat

Novinky, das

Zatímco mnohé ženy sní o velkém poprsí, paní Iva (44 let) měla dlouhá léta přesně opačné přání. Její velká ňadra pro ni byla trápením, které ji v mnoha směrech omezovalo. Dnes je šťastná, že sebrala odvahu a prsa si nechala zmenšit a vytvarovat.

Foto: archiv paní Ivy

Paní Iva je po zmenšení prsou mnohem sebevědomější a šťastnější.

Článek

Mít přirozeně velká prsa nemusí být vůbec žádná výhra. Jednak ženě přidávají na hmotnosti, věku, ale také ji značně omezují, ať už při výběru oblečení či sportu.

Stejně tomu bylo i u paní Ivy, kterou k tomu všemu trápily i bolesti zad. O to víc je dnes ráda, že sebrala odvahu a rozhodla se navštívit kliniku plastické chirurgie.

V té době měla již jasnou představu o tom, co od zákroku chce. Kromě zmenšení prsou jí lékař Michal Puls z kliniky Medicom Clinic doporučil modelaci prsů s redukcí objemu – takzvanou redukční mammaplastiku.

„Redukce prsou v kombinaci s modelací vyhledávají převážně ženy, kterým nadměrná velikost způsobuje i výrazné zdravotní komplikace, jako jsou problémy s páteří, bolesti zad a dále diskomfort například při sportu. Po zákroku dochází k výrazné úlevě, a to jak po zdravotní stránce, tak po té psychické,“ upřesňuje Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce.

Velká prsa - atraktivita versus zdravotní potíže

Styl

Podobně tomu bylo i v případě paní Ivy. „Zákrokem se docílí výrazná redukce velikosti a váhy prsů. Zpevnění tvaru prsu vyžaduje řez kolem dvorce, vertikálně pod dvorcem a horizontálně v podprsní rýze. Hojí se zpravidla jemnou jizvou, při dobré péči během několika měsíců jen málo patrnou,“ vysvětluje Michal Puls.

Zákrok si vyžádal minimum omezení

Paní Iva neměla obavy ze samotného zákroku, jako spíš z následné rekonvalescence. Nakonec i toto období zvládla dobře.

„Když jsem se po zákroku probudila, byla jsem jen více unavená, ale jinak šťastná. Nemohla jsem se dočkat, až poprvé uvidím svá nová prsa v plné kráse,” svěřila se paní Iva.

Foto: Medicom Clinic

Paní Iva před zákrokem a po

Po dvou týdnech se již o sebe plně postarala. Po měsíci měla už jen drobná omezení a za tři měsíce mohla dělat všechno jako před operací. „Během této doby jsem byla hodně nedočkavá, až si budu moci užít všechny výhody spojené se změnou,“ směje se.

Když se poprvé uviděla v zrcadle, byla nadšená! Zákrok dopadl ještě lépe, než očekávala: „Tušila jsem, že budu spokojená. Ale je to ještě lepší. Po dlouhé době se zase sama sobě líbím. Jsem mnohem sebevědomější. Konečně si mohu koupit oblečení, které se mi opravdu líbí. Prsa mi nepřekážejí a nemusím neustále kontrolovat, jestli jsou na místě.“

Povislé poprsí ovlivňuje společenský i sexuální život ženy

Styl

Navíc zmizely i bolesti zad a cítí se i mnohem lépe při sportování. Její proměny si okamžitě všimli i její přátelé a lidé, kteří ji znali. Změnila se jí totiž i silueta celé postavy.

Ze všech stran se tak Iva setkává jen s velmi pozitivními reakcemi. O dalším zákroku nicméně již neuvažuje, se svým vzhledem je již maximálně spokojená.

Ženám, které sbírají odvahu k podobnému kroku, vzkazuje, ať neváhají a jdou do toho, i přes malou chvilku nepohodlí. Podle ní je pocit, který přijde potom, k nezaplacení.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám