Hlavní obsah

Smažená snídaně je nejzdravější, tvrdí obezitologové

– Birmingham

Začít zdravou snídani smaženými vajíčky se slaninou a fazolemi? Ještě před nedávnem bylo nemyslitelné, že by něco podobného vyšlo z úst lékařů a obezitologů. Mezinárodní časopis Obesity ale otiskl studii expertů z Alabamy, podle nichž jsou vajíčka se slaninou a fazole s opečenou uzeninou nejzdravější snídaní.

Foto: Profimedia.cz

Typická anglická snídaně je podle obezitologů pro hubnutí ideální.

Článek

Podle nich totiž snídaně programuje metabolismus a rozhoduje o jeho fungování během dne. A tučné jídlo na počátku dne znamená, že tělo bude odbourávat a trávit rychleji tuky během zbytku dne. A kdo si dopřeje ráno sacharidy, naprogramuje tělo tak, že během dne štěpí právě především sacharidy.

„První jídlo, které toho dne máme, podle všeho naprogramuje metabolismus na zbytek dne,“ potvrdil doktor Martin Young z University of Alabama.

Podle něj vše dokonale vystihuje staré rčení „Snídej jako král, obědvej jako princ a večeřej jako žebrák“. Kdo se tímto řídí, má prý zdravé tělo i ducha a především netrpí obezitou.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč i jinak aktivní lidé tloustnou

Příjemná brunetka z redakce, kde jsem léta pracoval, přiváděla kolegyně k zoufalství. Neustále něco jedla a nebyly to jen dietní věci. Při tom měla nádhernou...

Výběr článků

Načítám