Hlavní obsah

Seznam sbírá knížky pro pacienty onkologie, zájem je enormní

Aktualizováno

Seznam.cz ve spolupráci s obecně prospěšnou společností (o.p.s.) Zdravotní klaun pořádá sbírku knih do čekáren onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze 2. Sesbírané knížky přispějí k odreagování při čekání na nepříjemný zákrok či léčbu.

Foto: Seznam.cz

Sběrna knížek na centrále Seznam.cz.

Článek

O.p.s. Zdravotní klaun se nevěnuje pouze dětským pacientům jako například při vánoční sbírce [celá zpráva], ale i těm velkým, vážně nemocným. Právě těm, kteří tráví dlouhé hodiny čekáním na onkologické klinice VFN, by Seznam.cz ve spolupráci s klauny rád zpříjemnil takto trávený čas.

Během následujících dvou týdnů může kdokoli do hlavní budovy společnosti Seznam.cz v Radlické 10, Praha 5 donést knížky, které by rád věnoval druhým. Vítány jsou knihy humorné, životopisné, knihy vtipů, povídkové, sci-fi nebo detektivky. Zkrátka jakákoli četba, která dokáže odtrhnout od ponuré nálady a na chvíli odvede myšlenky k něčemu příjemnému. Důležité je, aby se jednalo o knihy pro dospělé a nepotrhané výtisky.

Projekt odstartoval v loňském roce z kapacitních důvodů zatím jen ve spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí. Pokud ale sbírka knížek dopadne nad očekávání, projekt knihoven se rozšíří i do dalších klinik. Některé knihy si pacienti odnášejí domů, jiné v čekárnách zůstávají. Proto knih v policích není nikdy dost!

Zájem lidí překvapil

„Zájem zúčastnit se prvního ročníku této sbírky nás mile překvapil. Původně jsme plánovali jen lokální sbírku pro jednu vybranou kliniku. Nečekali jsme, že by tolik čtenářů Novinek a uživatelů Seznamu chtělo onkologickým pacientům zpříjemnit čekání na léčbu, případně dlouhodobý pobyt na klinikách,” uvedl ve čtvrtek manažer interní komunikace Seznam.cz Tomáš Novotný.

„Zájem je opravdu velký a spolu se Zdravotním klaunem od rána domlouváme další kliniky po celé ČR, kam budeme sesbírané knížky odvážet. V tuto chvíli je možné tituly nosit/posílat i na pobočku Seznam.cz v Brně (Londýnské náměstí 856/2; 639 00 Brno - Štýřice). Prosíme jen, aby zájemci nosili knížky nezničené, pro dospělé čtenáře, s tématy na rozptýlení (oddechové žánry),” dodal Novotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám