Hlavní obsah

Psychowalkman je dobré nejprve vyzkoušet

Právo, ves

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přístroje AVS, kterým se nesprávně říká psychowalkmany, spousta lidí považuje za podfuk a řada lidí naopak za téměř lék. Přitom nejsou ani jedním, ani druhým. Mohou být ale užitečnou pomůckou.

Foto: Jitka Hanáková

Ornitologická stanice Muzea Komenského v Přerově

Článek

Je však potřeba umět s ní správně zacházet. A je nutné vybrat si kvalitní přístroj (jejich cena se pohybuje od 15 do 22 tisíc korun). Nejlépe takový, se kterým lékaři dělali klinické studie, na nichž lze doložit jeho účinky. Pak vás skutečně může zbavit nespavosti, migrén, depresí a spousty dalších potíží. Stejně tak může zlepšit vaši paměť, schopnost učit se či soustředit.

Výborné je, když máte možnost vyzkoušet si přístroj pod dohledem odborníka, v ideálním případě lékaře. S ním je pak užitečné konzultovat, jak přístroj přesně používat. Jedním z míst, kde takovou možnost máte, je například relaxační a rekondiční studio Isabelle v Praze na Vinohradech. Neplatíte tu nic nejen za praktické vyzkoušení různých AVS programů, ale ani za konzultaci s lékařkou.

Zklidněte se s psychowalkmanem

MUDr. Fabienne Bognárová se účinky kvalitních AVS zabývá několik let. Upozorní vás na nejčastější chyby, kterých se začátečníci dopouštějí. Ale hlavně vám vysvětlí, u jakých potíží dosahují určité programy přístroje nejlepších výsledků. Má také přehled o seriózních klinických studiích, které s těmito přístroji dělali lékaři v zahraničí.

Některým lidem přístroje pomohly v tom, že se zbavili srdečních arytmií a snížili si vysoký tlak. Jiné přestaly trápit stavy úzkosti nebo nespavost. Další začali reagovat klidněji a s větším nadhledem. Někteří studenti ho s úspěchem používají při přípravě na vysokoškolské zkoušky, případně na maturitu.

Reklama

Související témata:

Související články

Na stres a nespavost existuje přístroj

O přístrojích audiovizuální stimulace (AVS) se nejprve psalo jako o zázraku. A pak jako o podfuku, na kterém si obchodníci chtějí namastit kapsy. Nejsou...

Výběr článků

Načítám