Hlavní obsah

Odpolední prohřešky, po kterých přibývají kila

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hubnutí nemusí představovat nijak náročnou činnost, ovšem za předpokladu, že budete schopni dodržovat dlouhodoběji zdravou životosprávu a mít dostatek pohybu, bez kterého je celý proces shazování kil o dost náročnější. Pro mnohé jedince je ale těžší než pravidelné cvičení udržet během dne své chutě na uzdě.

Foto: Profimedia.cz

Při narozeninových oslavách v práci lidé často porušují svůj dietní plán a kalorie z dortíků či koláčků pak rychle naskakují.

Článek

Dáte si ráno zdravou a vydatnou snídani, na svačinu nějaké ovoce nebo něco jiného ze „zdravých” variant a myslíte si, že hlavní základ pro hubnutí už jste splnili. Pak už jen stačí dodat nějaký lehký oběd a je vystaráno.

Ranní zdravý start do nového dne je jistě důležitý, pokud ale nebudete v podobném duchu pokračovat i v odpoledních a večerních hodinách, nadbytečná kila se vás nejspíš budou držet jako klíště.

Server Health přinesl přehled nejčastějších odpoledních prohřešků, kterých se lidé dopouštějí v domnění, že pro skvělou postavu nejsou už tak nebezpečné. Opak je ale pravdou.

Chybějící odpolední svačinka 

Podle odborníků bylo zjištěno, že lidé mnohem častěji dodržují dopolední svačiny, na ty odpolední ale poměrně často zapomínají. Případně je vynechávají, aby se mohli večer vydatněji najíst. V obou případech se ale jedná o chybu.

Chybějící svačina akorát tak zvýší pocit hladu a večer mnohem pravděpodobněji slupnete větší a také často nezdravější večeři. Proto odborníci na hubnutí doporučují mít na odpoledne po ruce malou svačinku, kterou se zasytíte.

Vynechání cvičení 

Je vcelku jedno, jestli se vám přes den nechce jít cvičit, protože jste se na obědě příliš přejedli, nebo nemáte čas zahrnout pohyb do nabitého pracovního programu. Hýbat se musíte, bez toho kila dolů jednoduše nepůjdou.

Nemáte-li během dne opravdu možnost, jak vtěsnat alespoň hodinku pohybu do denního rozvrhu, zkuste chodit cvičit ráno. Nejen že tak dodáte svému tělu požadovaný pohyb, během dne se pak budete cítit mnohem lépe.

Kofeinová bomba

Dát si během dne pár šálků kávy, na tom není nic tak hrozného. Ovšem pokud to pokaždé nebude zrovna kávička s velkou porcí šlehačky a ještě k tomu doplněná o nějaký kalorický sirup. Káva je denní nezbytností mnoha lidí, i u ní je třeba ale myslet na kalorie. Pokud to tedy jen trochu půjde, omezte šlehačky a další sladké doplňky, odhodlanější jedinci mohou omezit i sladidla.

Oslava v práci 

V zaměstnání se různým oslavám jen těžko vyhnete. Čím víc je ale lidí v kolektivu, o to více zároveň hrozí častější dietní přešlapy. Jedna samotná oslava nemusí být až tak hrozná, ale pokud se opakují podobné akce častěji, nabírané kalorie z dortíků, koláčků a dalších sladkostí se sčítají rychlostí blesku.

Nemusíte se od takových oslav distancovat, jen myslete na to, kdy už je třeba říci si dost.

Zákeřné kancelářské zásoby 

V nejedné kanceláři, kde pravidelně pracuje více lidí, můžeme najít ledničku či skříňku, která je neustále naplněna různými zásobami. Málokdy se ale jedná o zásoby zdravé, spíše tu můžeme najít slušné množství přeslazených džusů, koly, případně velkou haldu sušenek. Tedy všechno nezdravé.

V takovém případě není při pocitu hladu nic jednoduššího než jít a něco si vzít. Chcete-li udělat něco pro své zdraví, vyhýbejte se takovým věcem, případně si v ledničce vyhraďte prostor pro své zdravější varianty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám