Hlavní obsah

Nosy s věkem nerostou, ale poklesávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Tisíckrát vyřčená formulka, že s věkem roste nos, není pravdivá. "Nosy se nám s věkem nezvětšují, ale poklesávají," tvrdí doktor Billy Goldberg, expert na gravitační studie.

Foto: Profimedia.cz

Ani nos, stejně jako jiné části těla, nedokáže s rostoucím věkem odolat zemské přitažlivosti.

Článek

Může za to zemská přitažlivost. Jak v naší kůži ubývá kolagenu a elastinu, kůže pozbývá síly a pružnosti a zemská přitažlivost působí tam, kde se nám to nelíbí.

Proto nám postupem času poklesne špička nosu, víčka začnou padat přes oči, uši se protáhnou a podbradek poklesne. Ženám poklesnou i prsa a mužům zase šourek.

Jak doktor Goldberg píše v článku pro server msnbc.com, gravitace dokonce stojí i za vznikem křečových žil. Normální, zdravé žíly pracují proti zemské přitažlivosti.

Jak ale jejich stěny postupem času slábnou, gravitace způsobuje - a zvláště v žilách na nohách - že se jejich stěny začínají vydouvat a rozšiřovat. Bez zemské přitažlivosti bychom sice nepřežili, ale ani s ní to není vždycky lehké...

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám