Hlavní obsah

Největšími smolaři jsou Býci, šťastlivci pak Střelci

Novinky, das

Znamení zvěrokruhu ovlivňují nejen to, jací jsme, ale i ke kterým úrazům a nemocem je naše tělo více, či méně náchylné. Alespoň to vyplývá z rozsáhlého průzkumu České pojišťovny, která analyzovala přes 150 000 loňských pojistných událostí z úrazového pojištění a sestavila žebříček největších „smolařů“ a „šťastlivců“. Rozdíl mezi těmito dvěma póly činil více než 25 procent.

Foto: Profimedia.cz

Znamení zvěrokruhu ovlivňují i náchylnost k úrazům.

Článek

Mezi největší „smolaře“ patří Býci, kteří v loňském roce utrpěli o 12,6 % úrazů více, než je průměr u ostatních znamení. Hned za nimi jsou Berani a Blíženci. Nejméně úrazů bylo vloni mezi Střelci (o 13,7 % méně než průměr), velmi šikovní a opatrní jsou také Štíři a Kozorozi.

PořadíZnameníOdchylka od průměru
1.Býk+ 12,6 %
2.Beran+ 10,7 %
3.Blíženci+ 8,5 %
4.Rak+ 6,1 %
5.Vodnář+ 3,4 %
6.Panna+ 0,8 %
7.Lev0,0 %
8.Ryby- 2,0 %
9.Váhy- 6,0 %
10.Kozoroh- 8,8 %
11.Štír- 11,6 %
12.Střelec- 13,7 %

Nejvíc dopravních nehod mají Berani

Česká pojišťovna v letech 2011 a 2012 podobným způsobem zkoumala znamení zvěrokruhu v souvislosti s dopravními nehodami. Nejvíce nehod měli Berani, kteří silně věří ve vlastní schopnosti, snaží se co nejrychleji dosáhnout stanovených cílů a často překračují meze. Jsou průbojní a ambiciózní a možná právě tyto charakteristiky jsou příčinou vyšší četnosti nehod i úrazů.

Naproti tomu Střelci jsou šampiony mezi řidiči a také se jim nejvíce vyhýbají úrazy. Jsou sice impulzivní, neklidní a netrpěliví, ale jsou i dobrými pozorovateli a dokážou rychle analyzovat nastalou situaci. Pravděpodobně díky tomu se na silnicích pohybují bezpečněji než ostatní a jsou i schopni vyvarovat se úrazů.

Čtěte také
Když za problémy v rodině může spánek
Problémy ve vztahu s rodiči, ukončení školní docházky a časté návštěvy nočních podniků. Za tím vším může stát zpožděná spánková fáze. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám