Hlavní obsah

Nejlevnější a nejúčinnější dietní tip našich babiček

Novinky, Dana Sokolová

Zapomeňte na drahé doplňky stravy na hubnutí a přepočítávání kalorií. Nikdy se vám nepodaří tak zhubnout jako po jednoduchém triku našich babiček. Stačí vypít dvě sklenice vody před každým jídlem a shodíte mnohem více kilogramů, než za pomoci drahých přípravků.

Foto: Profimedia.cz

Pokud lidé touží snáze hubnout, pak by měli denně vypít dostatek neslazených nápojů.

Článek

Tajemství tkví v naprosto přirozené věci. Pokud je žaludek plný vody, lidé se cítí plnější a sní mnohem méně.

Američtí vědci se zaměřili na všechny, kdo chtějí zhubnout a volí metodu vypití vody před každým jídlem, a nebo si přepočítávají přijímané kalorie.

Za více jak tři měsíce přitom pijáci vody před jídlem zhubli v průměru o 15,5 libry (6,8 kg)  a tedy o 5 liber (2,2 kg) více než ti, kdo vodu nepili a jen počítali kalorie.

"Pokud lidé touží snáze hubnout, pak by měli denně vypít dostatek neslazených nápojů," upozorňuje doktorka Brenda Davyová z Virginie.

Když totiž lidé před každým jídlem vypijí dvě sklenky vody, pak sní o 75 až 80 kalorií méně. Za celý den to tedy dělá téměř 300 kalorií.

Jídla vařená na vodní bázi

Podle některých britských výživových poradců jsou mnohem lepší než samotná voda jídla vařená na vodní bázi, jako jsou polévky, dušená masa či těstoviny.

"Zelenina a ovoce také dokáží zaplnit žaludek, aniž by člověk snědl tolik kalorií. Voda je sice fajn, ale pokud jí vypijete během krátké doby obrovské množství, pak si můžete víc ublížit, než zhubnout. Hrozí vám záchvaty až otok mozku," upozorňuje britský odborník na obezitu Mike Lean.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete zhubnout? Cvičte s kamarádkou

Nejedna žena chce nějakým způsobem vylepšit svou postavu. Když už se rozhodnete, že se sebou něco uděláte, začnete pravidelně cvičit nebo držet dietu. Jak...

Hubneme do plavek díky mentálnímu tréninku

Mentální trénink je často pomíjená součást procesu hubnutí. Přitom by se podle odborníků na něj měl soustředit každý, kdo chce udělat v hubnutí výrazný pokrok....

Bez vydatné snídaně nezhubnete

Že polévka je grunt, věděly již naše babičky a všichni jsme toto okřídlené rčení několikrát slyšeli. Zapomínat na vydatnou snídani a domnívat se, jak tím jsme...

Výběr článků

Načítám