Hlavní obsah

Mladá dívka porazila anorexii, v boji s nemocí jí pomohla i čokoláda

Novinky, lin

Jednadvacetiletá Annie Windleyová z anglického města Derbyshre to v životě neměla lehké. Špatný vztah s rodiči ji poznamenal tak, že se u ní rozvinula anorexie – v nejhorších chvílích vážila necelých 28 kilogramů. K vyléčení jí paradoxně pomohla čokoláda, díky které si opět vybudovala pozitivní vztah k jídlu.

Foto: Profimedia.cz

Annie Windleyová svůj boj s anorexií vyhrála.

Článek

Annie byla poprvé diagnostikována anorexie v roce 2012. Od té doby byla pětkrát hospitalizována a vážila tak málo, že jí dokonce hrozila zástava srdce. Na vině byla křehká psychika a k tomu špatný vztah s rodiči, kteří dívku poslali na internátní školu Monkton Combe.

Ani tam to ale dívka neměla jednoduché. Ostatní spolužačky se jí kvůli jejímu stavu posmívaly a šikanovaly ji. Navíc jí kvůli křehké tělesné kondici bylo zakázáno vykonávat sporty, které jí přinášely radost.

„Byla jsem velmi aktivní, angažovala jsem se v hokeji, atletice, tenisu a dalších sportech,“ říká Annie pro The Mirror.

V té době dívka vážila necelých třicet kilogramů a její jídelníček se skládal z jednoho toustu s džemem denně. Vyhýbala se sacharidům, masu či mléčným výrobkům v domnění, že jí to zajistí extrémně štíhlou postavu.

Foto: Profimedia.cz

Annie Windleyová byla na pokraji smrti.

„Nedokázala jsem se ani postavit, aniž by se mi točila hlava. Když se teď dívám zpětně na své fotky, vypadala jsem opravdu strašidelně, ale v té době jsem toužila po tom být jen štíhlejší a štíhlejší,“ říká Annie a dodává, že vydržet v jedné místnosti s talířem plným jídla pro ni bylo přímo mučivé.

Po ukončení školy se dívka vrátila do rodného města Derbyshre, kde si ji vzal na starost její strýc.

„Rodina mou nemoc zpočátku nechápala. Dědeček mi říkal, že když sním kus čokoládového dortu, vše se vyřeší. Je zkrátka těžké vysvětlit, čím procházíte.“

Foto: Profimedia.cz

Čokoládě vděčí za svůj život.

Annie se zásadně rozhodla s poruchou příjmu potravy bojovat až v roce 2017. Impulsem ke změně byly čokoládové bonbony od známé značky, které po jednom kousku konzumovala každý den.

„Když jsem zjistila, že po nich nepřibírám, zkusila jsem se pomalu vrátit k normální, zdravé stravě. Bylo bláhové si myslet, že bych díky jednomu bonbonu mohla přibrat, nicméně zpětně to vidím tak, že čokoláda nastartovala mou chuť k jídlu,“ uvedla Annie pro The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Annie ráda cvičí i doma.

Nyní Annie váží pětačtyřicet kilogramů a její jídelníček se skládá ze tří jídel denně. K snídani si ráda dopřává dva tousty a čaj, k obědu si obyčejně dává chleba s avokádem, hummusem a ztraceným vejcem či těstovinový salát, k večeři si dopřeje rybu se zeleninou nebo třeba kuřecí rizoto. Pokud má ještě hlad, občerství se proteinovým nápojem.

Foto: Profimedia.cz

Nyní se Annie pyšní štíhlou, ale hlavně zdravou postavou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Z anorektičky fitness trenérkou

Dvaadvacetiletá studentka biochemie Athina Crilleyová trpěla od třinácti let anorexií. Její stav byl tak vážný, že v nejhorším období dívka vážila pouhých 35...

Výběr článků

Načítám