Hlavní obsah

Místo oběda návštěva kosmetiky

Právo, Jana Herodková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

Většina žen by si ráda uchovala hezkou pleť, nepoznamenanou stárnutím, až do vysokého věku. Snaží se pro to udělat maximum. Zkoušejí nejrůznější preparáty, chodí pravidelně na kosmetiku a mnohdy podstupují plastické operace.

Foto: René Mušálek
Článek

Jsou však ženy, které se operačních zákroků bojí a dávají raději přednost jiným možnostem. Mezi ně se v poslední době zařadila technika intenzivního pulsujícího světla (IPL). "To je v péči o pleť něco zcela výjimečného. Dají se tak snadno odstranit nejrůznější problémy kůže, které nemají zhoubný charakter," uvedla MUDr. Sladjana Iličová, kožní lékařka z pražského Jacques Dessange Esthetic Institute.

"Mohou to být kožní defekty v obličeji, příznaky stárnutí vyvolané slunečním zářením, pigmentové změny, nechtěné ochlupení, neestetické žilky a další vady. Nabízí se nám bezpečné řešení, které se přizpůsobí individuálnímu stavu i typu kůže. Touto novou metodou, kterou jednoduše nazýváme foto-omlazení, dosahujeme velmi dobrých výsledků," dodala.

Může to trochu štípat

Výkon je velmi jednoduchý a nebolestivý. Při foto-omlazení můžeme cítit pouze slabé štípání. Lze sice použít i znecitlivující krém, ale to ve většině případů opravdu není nutné.

Příprava na výkon je také zcela snadná. Na problematické místo se nanese gel a oči se samozřejmě chrání tmavými brýlemi před silným světlem. Pak už jen stačí skleněný nástavec přístroje jemně přiložit na kůži. Přístroj začne vydávat světelné impulsy a léčení je zahájeno.

Léčebný program se po konzultaci s odborníkem rozdělí do několika etap, tím se předchází riziku nežádoucích účinků. Léčba obvykle vyžaduje 4-6 sezení. Již během nich dochází k postupnému zlepšení stavu pokožky. Každé sezení trvá asi 20 minut a jejich počet závisí na stavu pokožky a závažnosti zdravotního problému. Tento postup zaručí dlouhodobý výsledek, minimální nežádoucí účinky a spokojenost pacientky.

Místo přestávky na jídlo

Využití foto-omlazení má ještě další nezanedbatelnou výhodu. Výkon nezanechá na ošetřovaném místě kromě viditelného zlepšení žádné neestetické známky zákroku. Po jeho provedení není problém vrátit se do práce či se věnovat normálním aktivitám. Naši klienti se už naučili toho využívat a odběhnout si na terapii třeba v polední přestávce místo oběda.

Je jistě příjemné, že člověk nemusí na zákrok obětovat svoji dovolenou, tak jak je to nezbytné při klasickém postupu. Zvláště ženy ocení, že lze navštěvovat všechny společenské akce, aniž by kdokoli z účastníků zpozoroval něco jiného než zlepšení stavu pleti.

TERAPIE SE POUŽÍVÁ

  • Na defekty a stárnutí kůže

Změny na pokožce a projevy stárnutí jsou většinou způsobeny hormonálními změnami, zevními vlivy a slunečním zářením. Po zásahu intenzívním pulsujícím světlem vrásky valnou většinou zmizí. Je to nejvyhledávanější omlazovací terapie na světě.

  • Na stařecké skvrny, pihy a skvrnitou pigmentaci

Léčba se dá použít nejen na obličej, ale také na krk, hruď, paže a ruce. Po sérii sezení se nechtěná pigmentace sníží.

  • K odstranění prasklých žilek a vlásečnic

Obličej je prostoupen rozsáhlou sítí žilek a tenkých krevních cév (vlásečnic či kapilár). Stárnutí, poranění, slunění či životní styl způsobí, že některé z nich prasknou a na tváři vzniknou červené nitky.

  • Při zčervenání kůže způsobeném prasklými vlásečnicemi

Mnoho lidí trpí prasklými vlásečnicemi a zarudnutím kůže, které znamená společenský handicap. Rozšířené krevní cévy se dají léčit bez toho, aby se poškodila okolní zdravá kůže.

  • K depilaci

Bezpečně odstraní nechtěné chloupky bez ohledu na místo a typ pleti.

Reklama

Související články

Vlasy vyžadují každodenní péči

Vlasy jsou ozdobou každé ženy. Dokonce mohou být i korunou její krásy. Musí však být dokonale upravené, lesklé a zářící. To ovšem od každé ženy vyžaduje,...

Boj s vráskami nemusí být prohraný

Obvykle je považujeme za příznak stárnutí. Vrásky proto trápí nejen ženy, ale v poslední době také muže. Příčiny jejich vzniku jsou mnohem složitější. Naše...

Výběr článků

Načítám