Hlavní obsah

Měří jen 86 centimetrů. I přes varování lékařů otěhotněla, porodila zdravé dítě

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenatřicetiletá Trisha Taylorová se narodila se 150 frakturami kostí a byl jí diagnostikován tzv. syndrom lomivé kosti. S pouhými 86 centimetry výšky v dospělosti jí lékaři výrazně nedoporučovali těhotenství, protože by ji mohlo ohrozit na životě. Trisha se ale nevzdala, intenzivně pracovala na své tělesné schránce a nakonec se jí podařilo odnosit zcela zdravé dítě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena vysoká 86 centimetrů má zdravé dítěVideo: AP

 
Článek

Trisha Taylorová se narodila s tzv. osteogenesis imperfecta, což je vzácné vrozené onemocnění způsobené mutací genu odpovědného za tvorbu kolagenu, které způsobuje nenormální křehkost kostí a z toho plynoucí opakované četné zlomeniny a deformity.

Při svých 86 centimetrech výšky byla navíc odkázaná na invalidní vozík a pomoc druhých. I tak se ale rozhodla, že se nesmíří se svým osudem a intenzivně pracovala na budování své síly, aby byla co nejvíce soběstačná.

Tříletou Charlie udržují při životě pravidelné resuscitace

Zdraví

Velkou oporou se jí stal i její stejně starý manžel Michael, se kterým se i navzdory lékařským varováním rozhodla počít dítě. Stav Trishy je totiž natolik vážný, že i kýchání či kašel jí mohou způsobit nebezpečné vnitřní zlomeniny.

Přesto se Trisha rozhodla risknout svůj život a počít nový. Po dvou bolestivých potratech se konečně zadařilo a Trisha bez problému znovu otěhotněla. Ve třicátém druhém týdnu lékaři doporučili porod pomocí císařského řezu, který dopadl úspěšně, a z Trishy a Michaela se stali rodiče zdravého chlapce.

Dnes jsou jejich synu Mavenovi 4 roky a vyvíjí se stejně jako jeho vrstevníci – bez genetických onemocnění – a společně tvoří šťastnou rodinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám