Hlavní obsah

Masáže uleví tělu a povzbudí mysl

Právo, Blanka Dvořáková

Zapomeňte na nevlídné počasí za oknem a zajděte si na příjemnou masáž. Vůně, hudba a útulný interiér v relaxačním studiu navodí již při vstupu tu pravou atmosféru a vy můžete už jen odpočívat. Záhy se vám uleví od svalového napětí a bolesti a nastartuje mysl.

Foto: Profimedia.cz

Medová detoxikační

Článek

Medová detoxikační

Patří mezi staré a ověřené postupy ukrajinského lidového léčitelství. Využívá detoxikačních účinků medu, který blahodárně působí na vnitřní organismus, čistí pokožku a zanechává ji hladkou. Její výhodou je, že též dokáže vytáhnout z útrob veškeré škodlivé látky. Rozehřátý a voňavý med s přídavkem éterických olejů masérka rozetře na pokožku a pomocí střídavého pohybu obou dlaní (tzv. pumpováním) masíruje.

Foto: Profimedia.cz

Čokoládová

Čokoládová

Masáž horkou čokoládou přivítají zejména milovníci sladkostí. Nejenže probudí vaše chuťové buňky, ale pomáhá proti celulitidě a zanechává vláčnou, jemnou a dokonale vyhlazenou pokožku. Kdo ji absolvoval, tvrdí, že je všemocná, protože též odplavuje toxické látky, uvolní ztuhlé tělo a navozuje dobrou náladu. Procedura začíná čokoládovým peelingem, poté následuje masáž celého těla čokoládou a končí zábalem z čokolády.

Foto: Profimedia.cz

Lávové kameny

Lávové kameny

Masáž nahřátými lávovými kameny blahodárně působí na unavené a bolestivé svaly, klouby, záda, krční páteř a křeče. Zahání stres a navozuje hluboké uvolnění celého organismu. Nemohou si ji však dopřát těhotné ženy a lidé s křečovými žilami či silným kožním onemocněním.

Foto: Profimedia.cz

Tanamera

Tanamera

Tanamera je malajské slovo, které znamená rudá země. Jde o masáž horkými aromatickými váčky, které jsou naplněny orientálními bylinami. Lidově se jim říká bylinná razítka na obličej a tělo. Nahřívají se v parní lázni a přikládají na místa, kde se soustředí napětí a bolest. Následuje uvolňující masáž, která má protistresové účinky. Tanamera též zlepšuje krevní oběh, napomáhá detoxikaci a vyživuje pleť.

Ajurvédská

Představuje systém léčebných technik, které se zrodily na Srí Lance a v jižní Indii. Jejím krédem je snaha udržet fyzickou a psychickou stránku člověka v harmonickém souladu. Unavené tělo se při ní uvolňuje a dobíjí energií. V pražském salonu Ayurmedic Ceylon používají stoprocentně přírodní oleje dovezené ze Srí Lanky a aplikují je podle konkrétních potíží. Odstraňují duševní a tělesné bloky, bolesti hlavy a poruchy spánku. Charakteristickým rysem této masáže je, že probíhá synchronně - na jedno tělo působí dva maséři.

Baňkování

Tuto metodu využívala východní medicína. Jde o čínskou masážní techniku, která odstraňuje bolesti páteře a pohybového aparátu a příznivě ovlivňuje funkci vnitřních orgánů. Pomáhá též při léčbě migrény, vysokého tlaku či astmatických záchvatů. Protože životní energie proudí v lidském těle kanálky, je masáž založena na stimulaci zakončení nervového ústrojí. Baňky odplaví z těla všechny nečistoty potními žlázami a lymfatickým systémem a zlepší krevní oběh. Na pokožku se přikládají pomocí tlakové pumpy.

Foto: Profimedia.cz

Baňkování

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám