Hlavní obsah

Lidé se mohou nechat zdarma otestovat na HIV

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

První prosinec patří tradičně Světovému dni boje proti AIDS. Pohlavní chorobě, jejíž příčinou je virus HIV a která stále patří mezi nejzávažnější infekční onemocnění. Ročně na ni ve světě zemře statisíce lidí.

Článek

Tak jako v jiných oborech tak i v léčbě onemocnění HIV dosahuje věda obrovských úspěchů. V dnešní době existuje celá řada účinných léků, které dokáží nemoc zastavit, i když zatím ne zcela vyléčit. Přesto nelze prevenci této choroby bagatelizovat, jelikož jen u nás letos v důsledku této choroby zemřelo deset lidí.

Navíc podle statistik, počet nemocných s HIV v posledních letech opět narůstá. Jen v loňském roce přibylo 148 lidí s HIV a nemocí AIDS nově onemocnělo 28 lidí.

Prevence je opravdu velmi důležitá

Prevence je v tomto směru absolutním základem. Jelikož se jedná především o pohlavně přenosnou nemoc, pravděpodobnost nakažení lze ovlivnit a to svým vlastním chováním.

Pokud máte za sebou několik ne příliš bezpečných sexuálních aktivit, pak byste neměli otálet a co nejdříve navštívit lékaře a nebo alespoň využít možnost nechat se zdarma otestovat.

Testování probíhá v tento den na třech místech České republiky, a to v Praze, Brně a Kolíně. Kromě otestování se lidé budou moci zdarma informovat o všech formách onemocněních HIV i AIDS.

Více informací na www.rozkosbezrizika.cz .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám