Hlavní obsah

Jedenáctiletá dívka pečuje o matku, stará se o sestru i domácnost

Novinky, bok

Podle vzhledu malá školačka, způsobem života téměř dospělá žena. Život jedenáctileté Charlie Milneové rozhodně není obyčejný. Před dvěma roky utrpěla její matka vážnou nehodu, po které má doživotně sníženou mobilitu. Jelikož vychovává své dvě dcery sama, s péčí o domácnost jí začala pomáhat ta starší - Charlie. Ze dne na den se z ní stala domácí hospodyňka a pečovatelka.

Foto: Profimedia.cz

Jackie Milneová s dcerami - jedenáctiletou Charlie a mladší Adele

Článek

Vážnou dopravní nehodu v roce 2013 Jackie Milneová přežila, jako památka jí ale zůstalo tělesné postižení, kvůli kterému musí používat chodítko.

Jackie žije sama se svými dvěma dcerami, Charlie a mladší Adele, po nehodě tak vyvstala otázka, kdo jí bude pomáhat s domácími pracemi a péčí o ni samotnou, jelikož na zdravotního asistenta neměla nárok.

Úkolu se překvapivě zhostila dnes jedenáctiletá Charlie, pro kterou to bylo samozřejmostí. „Charlie je maminka v malém vydání. Se vším mi pomáhá, což ve mně vzbuzuje pocity viny. Moje vlastní dítě dělá to, co bych měla dělat já, ale nemůžu,” svěřila se v jednom televizním pořadu Jackie.

„Ve svém věku se chová jako dospělá. Nesnáším, že je taková, ale nemám na výběr. Bez její pomoci bych nic nedokázala. Naše role se obrátily,” dodala.

Netradiční život školačky 

Malá Charlie si z toho však nic nedělá a matce ráda pomáhá. Dokonce se v televizi svěřila, že ji moc baví žehlení. Její nejoblíbenější částí dne je pak večer, když ukládá ke spánku svou mladší sestru Adele.

„Vůbec mi nevadí pomáhat. Není to fuška, je to spíš každodenní život. Když ráno vstanu, pomůžu mámě se sprchováním a oblékáním. Pak se připravím do školy. Po škole pomáhám, s čím je třeba. S luxováním, vařením nebo jiným úklidem,” popsala svůj běžný den Charlie.

Její příběh se dostal do popředí zájmu v rámci týdne pečovatelů, kdy si ve Velké Británii připomínali právě význam a důležitost pečovatelských služeb. Ve Spojeném království je aktivních 6,5 miliónu pečovatelů, z toho 175 tisíc mladších 18 let.

Reklama

Související články

Po úrazu na trampolíně ochrnula od pasu dolů

Trampolína může být vhodným prostředkem, jak venku zabavit neposedné děti. Stejně jako může pobavit, ale může i ublížit, a to nejen malým dětem. Své o tom ví...

Výběr článků

Načítám