Hlavní obsah

Jakých závislostí se vzdáváme nejobtížněji

Společnost Cancer Research provedla rozsáhlý průzkum, který se zabýval závislostmi lidí na alkoholu, čokoládě, sexu, kofeinu či nadávání a který také zkoumal, čeho se lidé vzdávají na delší období nejobtížněji. Zatímco pro pětinu mužů je naprosto nepředstavitelné vzdát se na měsíc sexu, stejnému počtu žen by nejvíce chyběla čokoláda.

Foto: Profimedia.cz

Pro pětinu žen je naprosto nepředstavitelné vzdát se na měsíc čokolády.

Článek

Z výsledků je patrné, že společnost má docela jasné představy o pohlavích, devětapadesát procent si myslí, že se ženy dokážou na měsíc vzdát sexu, o mužích si to myslí ale jen pět procent. A muži jsou vnímáni také jako větší slaboši, tedy že selžou při abstinenci a půstu rychleji než ženy.

„Z průzkumu je patrné také to, co známe všichni na vlastní pěst, nejhorší je odolávat hříchům a slabostem v období kolem Vánoc,“ dodávají autoři výzkumu.

Podle profesora Roberta Westa z organizace Cancer Research UK je při takovém odolávání slabostem nejdůležitější vůle, jejíž síla se u jednotlivců značně liší.

„Někdo věří, že vůle je jako sval, může být unavená, ale můžete ji také posilovat,“ tvrdí West.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zbavit své dítě nikotinové závislosti

Ze statistik jasně vyplývá, že v dnešní době kouří stále mladší děti. Mnohem dříve se tedy u nich utváří i závislost. Když už to rodiče zjistí, velmi často...

Výběr článků

Načítám