Hlavní obsah

Důvody, proč ženy v zimě nejvíce přibírají

Novinky, ema

Po Vánocích je na ženy vyvíjen velký tlak. Svátky jsou totiž obdobím sladkostí a pochutin, kterým odolá jen málokdo. A tak se kolikrát stane, že když se po bujaré oslavě Nového roku postavíme na váhu, s hrůzou zjistíme, že jsme díky cukroví, smaženému kaprovi, bramborovému salátu a sledování televize na gauči u televize přibrali několik kilo.

Foto: Profimedia.cz

Spousta lidí v zimních měsících sladkostem, především cukroví, neodolá.

Článek

Proč tomu tak je? Proč se v letních měsících hlídáme a v zimních naopak neznáme mezí a dopřejeme si i to, co je nám jindy zapovězeno? Pokud si i vy o svátcích dopřáváte, nejste jediní. Důvody takového chování se rozhodl zmapovat deník Daily Mail.

Šest z deseti žen přiznalo, že přes zimu příliš neřeší to, co snědí, protože nabraná kila jednoduše schovají ve velkých, huňatých svetrech. Oversized pletené tuniky a vrstvení, oblečení typické pro zimní měsíce, může ve většině případů za to, proč ženy „přimhouří oko“ a neřeší, kolik kalorií a tuku má zákusek, na kterém se chystají si pochutnat. Kila navíc totiž ženy v zimních svetrech naprosto s přehledem schovají.

Zanedbáváme svůj zevnějšek

Ale není to jen váha, kterou máme o svátcích tendenci zanedbávat. O svůj zevnějšek obecně se nestaráme tak, jak je zvykem po zbytek roku. Do průzkumu bylo zahrnuto okolo dvou tisíc žen, přičemž jedna ze dvou přiznala, že si v zimě neholí tak často nohy jako v jiných, teplejších ročních obdobích.

Jako odůvodnění spousta z nich uvedla, že nevidí důvod, když mají dolní končetiny téměř stále skryté pod oblečením. Podle výzkumu ale příliš neřešíme ani to, co si vezmeme na sebe, a zanedbáváme i péči o pleť.

Krátké dny a dlouhé noci, způsobují u některých jedinců nadměrnou únavu, ale také chybějící energii. Ta se dá celkem jednoduše „dobít” sportem, přesto se lidé raději než cvičení věnují sledování televize.

Třetina žen přestává v zimě nosit podpatky, a „přezouvá“ na boty, které jsou pohodlné a teplé. Tři ženy z pěti přestávají v zimních měsících chodit na pedikúru a lakovat si nehty na nohou.

Většina mužů zanedbává sport

Ovšem přibírání se netýká jen žen. Třetina mužů přiznala, že přes zimu přibírá. Je to spojeno s tím, že v tomto období daleko méně navštěvují posilovnu. Dále také přiznávají, že si častěji než kdy jindy nechávají narůst vousy a nosí volnější oblečení.

Jeden z pěti mužů přiznal, že přes zimu vůbec nesportuje, zatímco čtyřicet procent ostatních přiznalo, že sport jako takový v zimě spíše zanedbává, ale věnuje se mu. Nejčastější odpovědí, jaký sport v zimě provozuje, byla procházka se psem.

„Je samozřejmě pochopitelné, že se během zimy spousta lidí cítí nejlépe v teple svého domova, přičemž konzumují jídlo, které jim chutná bez ohledu na následky, které může na postavě napáchat,“ říká Tony Orme, marketingový ředitel LA Fitness. „Jenomže mnoho z nich si neuvědomuje, že stačí pouze krátká každodenní půlhodinová cvičební rutina, která pomůže nejen zvednout náladu a povzbudit. Díky ní pak po zimě nebudou muset řešit kila navíc,“ dodává.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám