Hlavní obsah

Diety celebrit: Jak hubne Gwyneth Paltrowová

Novinky, Bohumila Kunertová

Herečku Gwyneth Paltrowovou můžeme v posledních dnech vidět jako Pepper Pottsovou v pokračování slavného filmu Iron Man 2. Jak si tato matka dvou dětí drží stále krásnou postavu?

Článek

Gwyneth Paltrowová je jako mnoho dalších žen na světě posedlá dokonalou postavou a zdravým životním stylem. A stejně jako mnoho dalších žen, i ona musí pro svou štíhlou figuru mnohé udělat. Mezi hlavní pilíře jejího úspěchu patří makrobiotika, cvičení jógy a pilates. A pokud se něco nedaří podle jejích představ, nastává čas na nezbytné konzultace s dietologem.

I Gwyneth sama po Vánocích poznala, že přibrat pár kilo jde vcelku lehko. A tak podstoupila detoxikační dietu. Účel spočíval v tom, že několik dní nic nejíte, pouze pijete denně několik sklenic limonády, která je složena ze stejného množství čerstvé citronové šťávy a javorového sirupu, vody a lžičky kajenského pepře. Ovšem tato razantní záležitost začala u Gwyneth vyvolávat stresy a halucinace a tak požádala dietologa, aby jí doporučil mírnější typ boje s nadbytečnými kilogramy.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrowová

Ovšem milovníci mléčných výrobků, smažených jídel, mořských darů, cukru a koření ani v tomto dietním řešení moc oblíbeného nenajdou. Nová "mírnější" očistná varianta obsahuje ovesné vločky ke snídani, kuřecí teriyaki a dušeného lososa k večeři a velké množství ovoce.

První den se ovšem začíná pitím citronové vody a bylinného čaje, k snídani jsou pak v nabídce ovesné či ovocné vločky, na oběd mrkvový salát se zázvorovým dresinkem. Pokud nemáte rádi mrkev nastává malý problém, protože jediné s čím můžete přečkat hlad až do večeře, jsou dýňová nebo slunečnicová semínka. Onou večeří je pak polévka z brokolice a rukoly.

Základy detoxikace

Gwyneth také s oblibou čerpá z knihy Clean od doktora Alejandra Jungera, kde se inspiruje základními principy detoxikace.

Podle doktora Jungera je vhodné v noci užít pár lžic extra panenského olivového oleje, který pomáhá podporovat játra k vyloučení žluči a udržet její cirkulaci. Pokud trpíte pomalou funkcí střev, můžete věci urychlit vypitím šálku ricinového oleje nebo použít mírné rostlinné projímadlo. Pro správnou detoxikaci je totiž střevní eliminace nepostradatelná.

Kůží odchází z těla celá řada toxinů, je tedy důležité pravidelně se potit, a to buď při cvičení nebo saunování. A konečně to nejdůležitější, jezte pouze biopotraviny, které obsahují ty správné živiny pro vaše játra a celkovou detoxikaci organismu. Toť základní detoxikační pravidlo podle doktora Jungera.

Dalšími celebritami, které praktikují detoxikační diety jako prostředek ke snížení váhy, jsou Victoria Beckhamová nebo Oprah Winfreyová.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrowová na premiéře filmu Iron Man 2

Ideální postava pro Iron Mana 

Tracy Andersonová je ženou, která stojí za tajemstvím Gwynethiny štíhlé postavy v nejnovějším snímku Iron Man 2. K získání dokonalé postavy na filmové plátno musela Gwyneth přesně dodržovat cvičební režim, který zahrnoval 45 minut kardio cvičení, 30 minut cviků na nohy a 30 minut na ruce.

Co se týče diety, ta se skládala z proteinové tyčinky nebo koktejlu ke snídani. Po cvičení se pije kapustový džus, k obědu je v nabídce grilované kuře a zelenina. Na večeři pak kapustová polévka a salát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám