Hlavní obsah

Česnek a cibule jsou nejlepší prevence proti rakovině

Novinky, Famous
NEW YORK

Častá konzumace cibule a česneku má velice prospěšné účinky. Látky obsažené v těchto potravinách totiž mají antioxidační schopnosti a chrání buňky před vznikem mutací a posléze množení nádorů.

Článek

Revizí osmi různých výzkumů z Itálie a Švýcarska vyšlo najevo, že starší osoby užívající po celý život velké množství česneku a cibule jen zřídka onemocněly některým typem rakoviny, především nádorovým onemocněním tlustého střeva, vaječníků a hrtanu.

"Víme z několika čínských studií, že lidé užívající velké množství česneku a cibule mají nižší riziko onemocnění rakovinou. Nevěděli jsme dosud, zda jsou závěry těchto výzkumů aplikovatelné na západní společnost. Ale zdá se, že ano. Jen ještě přesně nemůžeme říct, že skutečně prospívají jen cibule a česnek jako takové. Možná lidé konzumující tyto dva druhy zeleniny mají jídelníček bohatý na další protirakovinné látky," tvrdí profesorka Carlotta Galeoneová z milánského Farmaceutického institutu Maria Negriho.

Laboratorní testy na tkáních a zvířatech však prokázaly, že právě výtažky z cibule a česneku mohou zabránit vzniku nádorových buněk, jejich růstu, množení a dokonce i šíření dále do těla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám