Hlavní obsah

Angličana zabily ostré chilli papričky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Na světě existuje několik stovek odrůd chilli papriček, které se liší svou ostrostí. Ty s nejvyšší pálivostí mohou být životu nebezpečné. Na neuvážený experiment s nimi doplatil anglický amatérský kuchař Andrew Lee.

Článek

Mezi jeho oblíbená jídla patřila vždy extrémně ostrá chilli omáčka a malé papričky nejpálivějších odrůd světa přidával třiatřicetiletý řidič do téměř každého pokrmu. Když se vsadil s kamarádem, že sní sklenici extrémně pálivých plodů, netušil, že jeho tělo nápor nevydrží a podlehne infarktu.

Lee se vsadil s bratrem své přítelkyně a z rajčat a červených chilli papriček ze zahrádky svého otce uvařil extra pálivou omáčku. Po pozření si však sám kuchař stěžoval na bolesti a zažívací potíže. Mrtvého ho našla jeho přítelkyně u něj doma. Podle pitvy utrpěl srdeční infarkt ve spánku a to i přesto, že jeho zdravotní stav byl jinak velmi dobrý.

Podle lékařů experimentovat s chilli papričkami je zbytečný hazard a každý by si měl uvědomit, že ty opravdu nejpálivější odrůdy mohou být životu nebezpečné.

Reklama

Související články

Chilli vám pomůže k lepšímu spánku

Každému, kdo nemohl usnout po větší porci curry, to přijde jako velké překvapení. Studie ovšem prokázaly, že pálivé jídlo dopomáhá k lepšímu spánku a údajně...

Světový rekordman pozřel 247 chilli papriček

Mnohého Evropana na dlouhé hodiny odrovná jen špetka obyčejného chilli. Dvaašedesátiletý Rich LeFevre z Nevady však dokázal na výročním pojídání jalapeňo...

Výběr článků

Načítám