Hlavní obsah

Kuřáci jsou podle většiny žen neatraktivní

Novinky, bok

Kouření patří mezi časté neřesti, kterých se lidé jen těžko zbavují. Kromě toho, že kouření jako takové nemá pozitivní vliv na lidské zdraví, je kuřák mnohdy okolím kvůli své neřesti i odsuzován a často také znevýhodněn. Pro většinu lidí, jak mužů, tak i žen, jsou kuřáci zcela neatraktivní, a to i z hlediska možného partnerského svazku, ukázal jeden z posledních výzkumů.

Foto: Profimedia.cz

Pro mnohé ženy je kouření u potenciálního partnera zcela neatraktivní. Nevylepší to ani elektronické cigarety. Ilustrační foto

Článek

Výzkumu, který si zadala americká společnost Inogen, se zúčastnila tisícovka single jedinců ve věkovém rozmezí 18 až 76 let. Padesát sedm procent dotazovaných tvořili nekuřáci, 24,3 procenta klasičtí kuřáci a zbytek uživatelé elektronických cigaret.

Celých 70 % žen uvedlo, že jsou pro ně kuřáci naprosto odpuzující. Padesát šest procent žen by pak nikdo nešlo na rande s mužem, který kouří.

U mužů byly zjištěné hodnoty o něco nižší - 46 % by nešlo na schůzku s kuřačkou, pro 65 procent z nich je kouřící osoba zcela neatraktivní, uvádí server Independent.

Proč nechci chodit s kuřákem 

Při konkrétním dotazu, proč by dotyční nechtěli randit s kuřákem, 91 % z nich uvedlo, že jim vadí cigaretový kouř, pro 75 % je pak tento odpor spojen s riziky tzv. pasivního (nedobrovolného) kouření.

Foto: Profimedia.cz

Téměř polovina mužů by podle průzkumu nešla na rande s kuřačku. Ilustrační foto

Další odpovědi zahrnovaly aspekty jako nepříjemný dech, nevalnou ‚chuť‘ partnera při líbání nebo žluté zuby.

Zajímavé rovněž bylo, že 55 % žen a 44 % mužů považuje za neatraktivní i kuřáky elektronických cigaret. Podle poloviny dotázaných (54 %) nepředstavují elektronické cigarety elegantnější či únosnější formu kouření.

Reklama

Výběr článků

Načítám