Hlavní obsah

Jóga cviky na posílení rovnováhy a stability

Novinky, das

V dnešní hektické a uspěchané době nám jóga pomáhá zpomalit, protáhnout tělo, zklidnit duši a udržovat životní rovnováhu. Při jejím cvičení totiž věnujeme velkou pozornost nejen svému tělu, ale i mysli, přičemž dbáme na jejich sílu, pružnost i rovnováhu.

Jóga cviky na posílení rovnováhy a stabilityVideo: Novinky

 
Článek

Rovnováha při cvičení sehrává velmi důležitou roli. Pokud ji dokážeme ovládat, budeme velmi efektivně posilovat svaly, získáme lepší kontrolu nad svým tělem a zároveň zklidníme svou mysl.

Při držení rovnováhy nám pomáhá správné postavení těla, soustředění se na pohyb, ale také břišní svaly, které pomáhají udržovat trup ve správné pozici, a jsou proto klíčové i při udržování rovnováhy. Pokud své břicho začnete pravidelně posilovat, snáze se popasujete i se složitějšími pozicemi.

Pokud posílíte rovnováhu a stabilitu těla, zlepšíte i koordinaci, což se vždy pozitivně odrazí na správném držení těla, ale i jeho funkčnosti. Toto cvičení tak lze doporučit i v rámci prevence bolestí zad.

Ve videu jsme pro vás připravili cviky na posílení rovnováhy a stability od cvičitelky jógy Michaely Svatošové z Cestoujogy.cz.

1. cvik: Loďka - neboli z pohybu do rovnováhy

2. cvik: Poloha nekonečnosti - posilování rovnováhy na boku

3. cvik: Poloha stromu

Video vzniklo ve spolupráci s Českým svazem aerobiku a fitness www.fisaf.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám