Hlavní obsah

Mladé ženy trpí nedostatkem sebevědomí a obávají se o svou budoucnost

Novinky, ema

Ze školy do práce, z práce na pár hodin spánku domů a s novým dnem opět to samé. Mladé ženy si přejí být emancipované a zvládat pokud možno všechno: vzdělání, práci i rodinu. Chtějí být dokonalé ve všech směrech. Bohužel si to ale vybírá svou daň. Většina z nich totiž není ve svém životě spokojená.

Foto: Profimedia.cz

Mladé ženy na sebe kladou vysoké nároky. Psychicky jsou pak na dně.

Článek

Generace mladých žen má stále nedostatek sebevědomí a důvěry v sebe samu, ukázal nedávný průzkum. Vysoké procento dívek okolo dvaceti let se cítí vyčerpaně a trápí je existenční problémy ohledně práce, vztahů i bydlení.

„Ačkoli je bez debat toto životní období náročné pro obě pohlaví, zjistili jsme, že těmito problémy nejvíce trpí právě mladé ženy,“ řekla vedoucí studie doktorka Carole Eastonová z Young Women´s Trust pro Dailymail. „Mluvíme o generaci mladých lidí v krizi.“

Mladé ženy postrádají pocit sebedůvěry, co se ale týče vzdělání, muže značně převyšují. U žen do 30 let věku je dokonce pravděpodobné, že budou vydělávat více než jejich mužské protějšky. Navíc mladí muži jsou daleko častěji nezaměstnaní než stejně staré ženy.

Problémy v práci a vyčerpání

Průzkum provedený mezi 4000 mladých lidí ukázal, že problémem s nízkým sebevědomím trpí 54 % žen a 39 % mužů. Čtyři z deseti žen dokonce vyjádřily obavy o své duševní zdraví.

Celých 39 % mladých žen uvedlo, že je velmi trápí jejich finanční situace, která je nejtěžší především těsně před výplatou. Sedm z deseti žen uvedlo, že se v práci cítí diskriminovány.

Téměř polovina dotázaných mladých dívek (46 %) uvedla, že se ve svém životě cítí zcela vyčerpaně.

„V době, která by měla být pro ženy tou nejradostnější, se mladé dívky většinou starají jen o to, aby měly dost peněz na život, cítí se unavené a bojí se o svou budoucnost,“ dodala Eastonová.

Reklama

Výběr článků

Načítám