Hlavní obsah

Preventivní vyšetření nádorových onemocnění může zachránit život

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci léčby rakoviny je v mnoha ohledech to nejdůležitější přijít k lékaři včas. Časné fáze onemocnění jsou mnohem snáze léčitelné a šance na úplné vyléčení jsou veliké. I proto ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami spustilo tzv. screeningové programy, které mají lidi naučit chodit na preventivní prohlídky.

Foto: Profimedia.cz

Samovyšetření prsou hraje v prevenci rakoviny velmi důležitou roli.

Článek

Lidé se tak mohou nechat zdarma vyšetřit v rámci nejrozšířenějších nádorových onemocnění v České republice, a to rakoviny tlustého střeva a konečníku, rakoviny prsu a rakoviny děložního čípku.

Každoročně si jejich diagnózu vyslechne 16 000 obyvatel České republiky, 6 400 z nich zemře. Screeningové programy jsou cestou, jak snížit číslo matek, otců, babiček a dědů, kamarádek a kamarádů, které si nemoc vzala. Včasné odhalení nádorového onemocnění totiž markantně zvyšuje šanci na uzdravení nemocného.

Roadshow umožňuje setkání s odborníky 

Pokud se o problematice prevence a léčby rakoviny chcete dozvědět více, pak se nebojte zajít na osvětovou roadshow, která od září bude putovat po městech České republiky.

Návštěvníci budou moci s přítomnými odborníky konzultovat své individuální dotazy. Každý také bude mít příležitost napsat svým blízkým vlastní vzkaz a motivovat je tak k návštěvě preventivního vyšetření stejně tak, jako to v informační kampani dělají Chantal Poullain, Ilona Svobodová a Jan Čenský.

Aliance žen s rakovinou prsu během roadshow nabízí poradenství vyškolených pracovnic z partnerských organizací aliance. Návštěvnice si také mohou samy vyzkoušet a naučit se samovyšetření prsu na speciálních modelech.

Termíny
9.9. v Praze - Palackého nám. od 15h
15.9. ve Znojmě - Horní nám. od 15h
25.9. v Kladně - Park u Kauflandu od 15h
16.10. v Liberci
21.10. v Ústí nad Labem

Více informací na www.bezrakoviny.cz.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Každý má pocit, že rozumí rakovině

Lidé, kteří jsou onkologicky nemocní, se velmi často setkávají s určitými nepříjemnými reakcemi okolí. Téměř každý má totiž pocit, že právě jejich rakovině...

Kuřáky nezastraší asi žádné varování

Ani varovné nápisy na krabičkách cigaret, ani odstrašující videa a vysvětlování odborníků neodradí většinu kuřáků od jejich zlozvyku. Přitom na nemoci...

Rakovina prostaty neznamená konec mužství

Rakovina prostaty je druhým nejčastějším zhoubným nádorem u českých mužů. Počet nemocných každým rokem stoupá. Když si muž vyslechne diagnózu, začnou se mu...

Výběr článků

Načítám