Hlavní obsah

Za bolesti hlavy, zad, kyčlí nebo kolen často může špatná obuv

Novinky, das

Možná také vás trápí časté křeče v lýtkách, bolesti hlavy, zad, kyčlí nebo kolen. Obcházíte lékaře, kteří si nevědí rady, případně doporučí rehabilitaci a spoustu léků na bolest. Přitom všechny tyto problémy mohou mít na svědomí chodidla, a tedy špatné obutí. Je až neuvěřitelné, jak moc dokážou pomoci speciální vložky do bot.

Foto: Lázně Bohdaneč

Přístroj, který dokáže odhalit, jestli chodidlo vykazuje statickou poruchu.

Článek

„Chodidlo plní statickou funkci tím, že vytváří správnou oporu vzpřímenému tělu. Pokud tuto funkci neplní dobře, promítne se to do celého těla, nejčastěji bolestmi hlavy, zad a dolních končetin,“ říká MUDr. Ljiljana Marič, ředitelka léčebné péče a primářka Léčebných lázní Bohdaneč.

Přitom stačí jednoduché vyšetření plosky nohy pomocí speciálního přístroje. "Rehabilitační lékař nejprve provede klinické vyšetření a poté na tomto speciálním přístroji udělá tlakový snímek plosek nohy. Snímek se ihned promítne na obrazovce počítače. Vidíme tedy okamžitě, jestli chodidlo vykazuje statickou poruchu, a pokud ano, doporučíme vhodnou léčbu a rehabilitaci a individuální korekční vložky do bot,“ doplňuje primářka.

Podologické vyšetření plosky nohy přijde na 200 korun, výroba individuálních vložek na 1590 korun za pár. „Byť s touto službou v lázních teprve začínáme, registrujeme u klientů o vyšetření narůstající zájem,“ říká obchodní a marketingová ředitelka LLB a.s. ing. Naďa Kverková.

Speciální vložky odstraňují bolesti chodidel nejčastěji v případě, kdy máte ploché nohy nebo ostruhu patní kosti. Jinak pomáhají řešit problémy spjaté s poruchou statiky chodidel, které se projevují poklesem nožní klenby, vbočeným palcem, kladívkovými prsty a dalšími deformitami prstů na nohách.

Foto: Cidetex

Součástí ortopedické stélky je ideálně tvarovaný anatomický skelet s vedením podélné klenby nožní. Jeho součástí je patní miska vybavená odpružujícím prvkem pro zmírnění nežádoucího tlaku působícího na patní kost chodidla.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na kuří oka

Nepříjemné a bolavé výstupky na kůži nohou trápí především ženy a to ne z důvodu genetického, ale čistě estetického. Ženy jednoduše snáze podléhají trendům...

Syndrom studených nohou trápí hlavně ženy

Syndrom studených nohou nebo také Raynaudův fenomén se projevuje již při relativně mírném ochlazení, například pokud dotyčný drží sklenici s ledovou vodou, je...

Výběr článků

Načítám